7 - 6

Målrik premiär i Sandviken

Hammarby Bandy ledde i paus men fick se sig besegrade med uddamålet.

Så var bandysäsongen igång. Vi bjöds på en målrik premiär borta mot Sandviken under fredagskvällen där Bajen borde fått med sig minst en poäng från Gästrikland.

Men det var hemmalaget som inledde bäst i Göransson Arena. Det hann bara gå några sekunder innan Linus Forslund sköt in 1-0 bakom Filip Mörkdal i SAIK:s första anfall. Hastiga tankar om att det skulle bli en lång kväll svepte förbi och när Oscar Stadin gjorde 2-0 efter sex minuter var oron stor.

Dock kom Bajen ikapp, en snabb reducering av Pontus Nordenfors gav hopp och när David Jansson tryckte in 2-2 efter 13 minuter spelade var hoppet tillbaka.

SAIK och Bajen turades om att näta innan Pontus Nordenfors gav gästerna ledningen för första gången i matchen. Ett mål som stod sig fram till paus.

Bajen gick på en mina direkt efter paus, man hade uppenbarligen inte snackat ihop sig om att vara förberedda på en SAIK-attack ånyo. Det hann bara gå 43 sekunder innan Daniel Berlin hade kvitterat för hemmalaget efter halvtidsvisslan.

Men så kom Bajen tillbaka ännu en gång. Den talangfulla spelaren Lucas Dalin skickade upp Joel Othén på läktaren och bortaledningen var ett faktum på nytt. Tyvärr skulle det visa sig bli den sista grönvita ledningen i matchen då Hannes Edlund både gjorde 5-5 och 6-5 därefter. SAIK hade tagit kommandot på nytt.

Det var en härlig och rafflande match där den offensiva bandyn var i högform. 6-6 från David Jansson, cirka 10 minuter från matchslut, gav både hopp om en vunnen premiärpoäng och kanske två segerpoäng hos oss med grönvita sympatier. Men det var SAIK som skulle få det sista ordet när Dennis Henriksen sköt ett skott långt utifrån som Mörkdal inte kunde parera på.

Surt att förlora en sådan målrik och bra premiär från Bajen. Sex mål i Göransson Arena och ändå förlust hör inte till vanligheterna men sådan är sporten. Det var öppna dörrar åt båda håll och publiken fick skåda en riktig raggarbandy denna premiärafton.

Nya tag på tisdag då vi spelar borta mot Tellus i Gubbängshallen innan vi välkomnar nykomlingen Örebro till Zinkensdamms IP på fredag kväll. En bandyvecka som ska innebära fyra av fyra pinnar. Spelar Bajen lika offensivt som man gjorde igår så ska det nog gå vägen resultatmässigt två gånger om.

Huvudtränare "Linkan" sammanfattar matchen till hemsidan:

– Det känns lite surt. I dag var vi värda en poäng, jag tycker att vi blir lite snuvade. Sandviken gör ett mål som till synes är offside (anm: 6-5-målet). Ledarna i Sandviken tyckte också det var offside men domarna lät situationen fortlöpa. Just då var vi inne i en bra period, men efter det går det lite mot oss, vi tar på oss två utvisningar och det blir tufft, helt enkelt.