Micke Andersson matchvinnare mot Köping

Micke Andersson satte hela sju mål på Eskilstuna Isstadion, när Helenelund vann förvånansvärt klart mot Köping med 11-3.

Matcher mot Köping brukar vara tajta och jämna, speciellt på bortaplan, där HIK har tappat många poäng genom årens lopp. Därför var The Lundeners, denna dag tre personer på plats, lite smått oroliga över hur det skulle gå på fredagskvällen. Men, vi behövde inte oroa oss nämnvärt, då HIK drog ifrån målmässigt i den andra halvleken.

Redan efter knappt fem minuter gjorde Micke sitt första mål, på straff. Lovande Axel Århammar gjorde sedan 0-2, innan Micke återigen satte en straff till 0-3 efter en knapp halvtimme, och Axel fortsatte "varannanmålssviten" genom att göra 0-4 bara några minuter senare.

Köping kom dock in i matchen strax efteråt, både spelmässigt och målmässigt. Vips stod det 2-4, och det blev nerv i matchen. Glödhete Micke satte dock 2-5 innan pausvilan. Ett mentalt viktigt mål.

I andra halvlek ökade HIK det målmässiga avståndet, och fyra raka mål av Micke så var saken klar. Efter 3-8 kunde vi slappna av, och det trillade in ytterligare ett par mål, när även Christoffer Bridholm fick sätta en hörna, som kom att bli matchens sista mål.

HIK befäster därmed sin andraplats i tabellen, efter Gustavsberg som gjort ett tydligt ryck i tabelltoppen. Skönt att HIK studsar tillbaka med en så pass klar seger efter de dubbla förlusterna mot just Gustavsberg.

Spånga väntar härnäst på bortaplan i morgon söndag. Får vi se Micke fortsätta massproducera mål då?

KÖPINGS IS - HELENELUNDS IK 3-11 (2-5)
Publik: 50 (nja.... närmare 20. Fem HIKare på plats, varav tre i Lundeners).
Hörnor: 5-6.
Målskyttar HIK: Micke Andersson 7, Axel Århammar 2, Christoffer Bridholm 1, Joel Portinsson 1.
Målskyttar KIS: Dennis Svensson 1, Johan Björkdahl 1, Anders Kvist 1.