Misstänkt covid-19 i Hammarby - nytt datum för VSK-matchen klart

Misstänkt covid-19 i Hammarby - nytt datum för VSK-matchen klart

Matchen mot Västerås flyttas fram ett par veckor i tiden.

Uppdatering 21/12
Nu står det klart att fredagens uppskjutna match mot Västerås kommer att spelas nästa år. Nytt datum är bestämt till söndag den 10:e januari, avslag på Zinken sker vid 14:45.

(Hammarbys hemsida)


Uppdatering 18/12
Hammarby Bandy skriver följande på sin facebook-sida: "I Hammarby finns flertalet bekräftade covid-19-fall inom föreningen samt hos närstående personer till spelare, men de spelare i Hammarby som har symptom har ännu inte fått svar på sina tester, vilket gör att det hela betraktas av tävlingskommittéen som “eventuell Covid-19-smitta”. "

Deras bedömning är att matchen kan spelas på det tidigaste reservdatumet, vilket är nu på tisdag den 22/12. Detta förutsatt att spelarna med symptom har hunnit testa sig och fått ett svar som visar att de är friskförklarade. 
(Hammarbys facebooksida)

-- -- --

Hammarby Bandy har under säsongen varit förskonade från inställda matcher på grund av corona. Alla tävlingsmatcher, såväl i Svenska Cupen som i Elitserien, har kunnat genomföras som planerat. Men nu under torsdagskvällen kom beskedet att fredagens match mot Västerås skjuts upp då en eventuell coronasmitta finns i Hammarby. Beslutet har tagits av tävlingskommittén på inrådan av covidgruppen. 

Mötet skulle ha varit Hammarbys nionde match i Elitserien den här säsongen, VSK skulle ha spelat sin åttonde match för säsongen.  

Ett nytt speldatum är i skrivande stund inte bestämt. Vi får hoppas att det inte visar sig vara allvarligt och att alla kryar på sig. Vi har haft nog med elände i truppen på senare tid med flera långstidsskador på tongivande spelare. 

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-12-21 14:45:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy