Mycket rutinerad mittfältare klar för Helenelund
Välkommen tillbaka, Joakim Lindberg!

Mycket rutinerad mittfältare klar för Helenelund

Det har spekulerats om det både på forumet och på coach Stefans blogg, och i dag på juldagen blev det officiellt: Joakim Lindberg är tillbaka i Helenelund. Han kommer närmast från HIK B:s seriekonkurrent Enebyberg.

Joakim är född i Sollentuna och började karriären i lokalkonkurrenten IFK Sollentuna men gick sedan över till HIK. Han har även hunnit med att spela i Essinge, Oxelösund, Örebro, Sköndal och Norrtelje, mest i dåvarande allsvenskan och div.1. Närmast kommer han från Enebyberg, som huserar i vårt b-lags serie(div.2 Sthlm) och har där varit ett topplag de senaste åren.

Detta blir tredje(rätta redaktionen om vi har fel!) vändan för ”Jocke” i HIK-tröjan. Senast var när den nuvarande tränaren i Norrtälje Nils-Olof Karlsson var tränare i klubben precis efter den misslyckade AIK-fusionen.

I Enebyberg har han lirat med legender som Hans-Elis Johansson, Björn ”Butta” Johansson, Göran Rosendahl, Magnus Norman(tennis) med flera. HIK:s tränare Conny Rydqvist spelar även där, och har nu lockat över honom till HIK.  Han har hunnit blivit 46 år, men det är ingen ålder i bandy och han kommer att tillföra rutin, bra passningar och sitt fruktade skott. Han går enligt uppgifter, rakt in i laget och tar Niclas Sköljds plats på den defensiva mitten.

- Jag vet vad Jocke går för. Han har varit mycket stark i Enebyberg och i stort har det där handlat mycket om honom. Dessutom har han varit med i HIK och tränat hela säsongen så grabbarna känner Jocke och tycker nu också att det är bra att han spelar för HIK, kommenterar Conny Rydqvist övergången till HIK:s hemsida.
 
Joakim har varit med och tränat med laget sedan augusti och är därför i fin form. Matchform har han fått från Enebyberg, där han som vanligt ligger högt i skytteligan och assistligan

- Jag har varit med och tränat i HIK sen augusti, jag har lärt känna grabbarna och det var nog minst tio år sedan jag var så vältränad som jag är idag. Det här ska bli kul och jag känner mig verkligen motiverad inför den nya uppgiften, säger Jocke Lindberg själv om övergången till HIK:s hemsida.
 

Vi hälsar Joakim Lindberg välkommen tillbaka till HIK, och önskar honom lycka till.
Vi syns på vallen i morgon på annandagen kl 13:30 på vallen!
 
 

HIK-redaktionen2010-12-25 16:44:19
Author

Fler artiklar om Helenelund