Lagbanner
Ännu en spelarförlust för NIF?
Gör Gustav t.v som Martin t.h. och lämnar NIF? Mycket talar för det. Foto: Åke Svensson

Ännu en spelarförlust för NIF?

Ja för även om inget är klart lutar det åt att backen Gustav Enhagen kan räknas in i stora skaran som lämnat NIF de senaste två åren.

Jag ringer upp Gustav strax innan han ska ut i Stockholmskvällen för att träffa en polare. Det förhåller sig nämligen på det sättet att Gustav har sin praktik i Stockholm som ingår i hans studier som e-handelslogistiker. Inom kort tar har examen och efter det är drömmen att bo i just Stockholm.

-Just nu är det skönt att bara vara faktiskt efter en hektisk vinter,  jag bor hos min farbror som hyr ut ett rum på söder (bajare som han är) och praktiserar på en webbyrå. Jag tränar endast på egen hand men en inflammation i hälsenan sätter sina begränsningar. Men ja, det lutar åt en flytt, min stora dröm är att bo i Stockholm. Jag är ändå öppen mot NIF med mina tankar och utesluter inte en fortsättning heller. Det hela beror på hur det utvecklar sig kring jobb som kommer vara prio 1 framöver, speciellt om jag flyttar till Stockholm. I NIF vet jag mer hur allt fungerar och kan lättare kombinera en satsning på bandyn, NIF har även hjälpt mig med att hitta jobb i/kring Nässjö och har skickat över några förslag.

Har andra klubbar hört sig för med?
-Ullern i Oslo där jag har spelat förut har hört av sig, annars är det bara GT76 som jag pratat löst med då jag har flera kompisar i laget. Blir det flytt är en större elitsatsning utesluten.

Gustav som de senaste säsongerna har huserat i backlinjen gjorde sin A-lagsdebut i NIF redan säsongen 12/13, då som en offensiv spelare i samband med studier på ortens bandygymnasium. Han gör också ingen hemlighet av att han nu önskar att åter ta ett kliv upp i banan igen.
-Ja, jag har sagt det till "PG" (Patrik Gustafsson Thulin) att jag vill upp i banan igen vilken han även ev. kan öppna för om jag skulle bli kvar.

-NIF för mig är en kul klubb att tillhöra, där man lätt får vänner och en klubb som är proffsigt skött. Jag är dock sugen på något nytt i livet just nu men bara framtiden får utvisa hur det blir.

Skulle Gustav bli den senaste i raden av spelare som lämnar/blir kvar men går upp i banan så gapar backlinjen i NIF nästan tom där endast liberon Viktor Svensson samt högerbacken Albin Franzén är under kontrakt. Ifjol gjorde veteranen med stort NIF-hjärta, Henrik Esserius comeback i samband med haglande avstängningar, kanske kan en fullskalig och vältränad Henrik vara ett välkommet, för att inte säga nödvändigt tillskott i backlinjen? Utöver detta är jag övertygad om att det behövs förstärkas ytterligare i försvarsleden då konkurrensen varit alldeles för liten, något som jag även får medhåll av från Gustav och som diskuterades i det senaste avsnittet av supporterpodden Blåstället.

I en artikel till nassjoif.se för dryga två veckor sedan sade den spelande tränaren Patrik Gustafsson Thulin att han hoppades på att klubben kunde presentera ett nyförvärv inom två veckor. Än så länge har klubben inte aviserat något utåt.

Christoffer Darellchristoffer.darell@outlook.com2020-05-01 19:06:27
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid