Redaktionen noterar #5

Redaktionen noterar #5

  1. Snart har vi fått se halva Bandyallsvenskans grundserie avverkas. Nja, för de flesta i.a.f. Denna serie haltar lika mycket som kapten Flinthjärta och är precis lika jämn som Ove Sundberg är snål. Vad har vi fått se då?
  2. ÅbyTjureda i topp. Att de tillhör toppen är föga förvånade där jag även tippade dem inför säsongen men i absoluta toppen utan förlust, nja då är även jag förvånad och imponerad. Dock är de lika mänskliga som Sandviken kan räkna och om de får två raka förluster kan de börja svaja rejält bland granarna nere i Kronobergs skogar.
  3. AIK har fått tona ner sig en aning då de fick inse att de faktiskt kunde spela bandy i Bandyallsvenskan även utan att värva in 1,5 lag i varje klubb. Med en 9:e plats och 10 poäng vill AIK mer ute på banan och frågan är hur de agerar? Fler nyförvärv? Jo, det snackas faktiskt. Att laget med dessa spelare bara har producerat 28 mål på sina 8 matcher är en snackis i sig.
  4. Vart är Klas Nordström? 6 mål bara hittills? Pettersson, Bringe, Sundqvist och de andra i toppen av poängligan undrar vart du är!
  5. Redan nämnde jämnhet. Faktum är att de i skrivande stund endast skiljer 1 seger och målskillnad från AIK:s 9:e plats till Gripen/Trollhättans 2:a plats!
  6. TB Västerås är föga förvånade indragna tidigt i bottenstriden men närhistorieböckerna ska ögnas igenom efteråt kan det stå att föreningen gjorde en resa från Elitserien till div1 på 2 säsonger. Eller?
  7. NIF får räknas som ett topplag (stark formkurva och 5 raka utan förlust) men i poängligan där de flesta lag inkl. bottenlagen finns representerade finns första NIF:are först på en 24:e plats. Målproduktionen och målskillnaden dock i toppen av serien. Jämn poängproduktion i laget kan bli avgörande över en längre säsong om vart NIF hamnar i tabellen.
  8. Med Jonas Petterssons målproduktion (24st på 9 matcher) för Ljusdal och moderklubben Sandvikens kaos lär Jonas bli ett eftertraktat namn på Saiks radar när klubben ska självransakas och ekonomin skärpas.
  9. Ljusdal får tid att fundera på hur de ska undvika fjolårets besvikelse när det inte ens blev kvalspel sedan deras is spruckit i kylan. Med blott 10 poäng på 9 matcher är topptippade laget i gungning även om det i denna serie kan gå fort.

Christoffer Darellchristoffer.darell@outlook.com2018-12-16 13:54:27
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid