Lagbanner
I spåkulan: Nässjö IF
Vilka hamnar i toppen av den interna statistiken i NIF kommande säsong?

I spåkulan: Nässjö IF

Säsongen är fortsatt några månader bort men med bokade försäsongsfighter och truppen som max har småjusteringar framför sig tänkte jag ta mig en titt i spåkulan, tippa, önska och dela med mig av mina tankar kring den kommande säsongen för Nässjö IF. När säsongen är över, vilka har gjort målen?, vilka är mest betydelsefulla för sitt lag?, Vilka blir utropstecknen o.sv.

Men bara för att inte vara alltför framfusig men även för att få lite mer kött på benen tar vi oss en snabbtitt i backspegeln och säsongen 17/18.
(Bandyallsvenskan + elitseriekvalet)

Poängligan (matcher + poäng).

  1. Patrik Gustafsson Thulin 28ma 40p
  2. Viktor Lindqvist 27ma 25p
  3. Viktor Hulthammar 27ma 24p
Målligan
  1. Patrik Gustafsson Thulin 28ma 20m
  2. Linus Nilsson 24ma 18m
  3. Viktor Hulthammar 27ma 17m
Assistligan.
  1. Patrik Gustafsson Thulin 28ma 20 ass
  2. Alexander Heinhagen 28ma 11 ass
  3. Kristian Hagen 27ma 10 ass
Stjärnligan (matchens stjärna).
  1. Jakob Säleby 6 stjärnor
  2. Patrik Gustafsson Thulin, Kristian Hagen, Victor Svensson 4 stjärnor
  3. Viktor Hulthammar, Linus Nilsson 3 stjärnor

Största utropstecken enligt mig: Linus Nilsson, i stark konkurrens med Victor Svensson-fyndet från Målilla och div1.

Kommentarer: Mycket Patrik Gustafsson Thulin i statistiken, 25 tappade poäng i Viktor Lindqvist till VBK (dock ska nämnas att ”Linkan” för ovanlighetens skull endast slutade på fjärde plats i målligan) och viktigaste spelaren i Jakob Säleby har lagt handskarna på hyllan (hoppas vi får se honom i framtiden i en annan roll i NIF/kommentator kring streamde matcher). Linus Nilssons resoluta spel som gav väl godkända 22poäng på 24 matcher (då var han inte ens ombytt i vissa matcher) överraskade mest på mig. Hans spel med kraft, noll respekt för motståndaren i närkamper och viljan till att lira bandy för NIF ser jag fram emot att få se även kommande säsong.

Victor Svensson kom hem igen efter sju säsonger på vift i div1 och spelade varenda match som libero och gjorde det med en harmoni och ett lugn som skulle få Ernst Kirchsteiger att framstå som ett enda stort nervsammanbrott.

I Spåkulan säsongen 18/19
Jag vill härmed poängtera att jag sällan lyckas särskilt kaxigt när det ska till att tippas, t.ex. har jag i supporterklubben Röda Bollens säsongstippning där man gissar 1,x,2 i alla NIF:s matcher aldrig tillhört toppen när priserna ska delas ut. Detta faktum utesluter inte det andra faktumet att det är himla kul för en nörd som man är.
 
Sparkapital/utvecklingspotential
Nej, det finns inte särskilt mycket sparkapital just nu i NIF:s skattkista men likväl hos några spelare enligt mig. Detta är inte framme vid ordet kritik ännu utan mer: ”jag tror på dig, du har mer i dig”.

Martin Lindqvist- Stridsvagnen från grannkommunen som är oerhört svårstoppad på sin kant när han fått upp farten och med sina långa dragningar tvingar motståndaren att vara med på noterna. I elitkvalet gick Martin upp en nivå och framförallt vågade mer. Och oftare. Med mer attityd och ökad tro på sig själv tar 22-årige Martin nästa steg i seniorbandyn, intressant vore att se hur han hade klarat sig som en offensiv mittfältare istället för ytterhalv,

Viktor Hulthammar-NIF:s kanske största talang på många år som har de flesta attributen på en hög nivå redan. Endast 20 år gammal men detta till trots har han redan flertalet A-lagssäsongen i ryggen. Viktor gjorde en fenomenal försäsong precis som hela NIF för att i grundserien vara ojämn. Växlade från mittfältet till forward i kvalet och petade in några baljor, där ser jag gärna att Viktor fortsätter nästa säsong med Martin Lindqvist som mittfältare bakom sig. Fart, kraft, teknik, spelförståelse, vilken radarpar! Spännande och se om Viktor kan bli jämnare i sitt spel på denna position över hela säsongen, speciellt assisterad av nästa namn som tar ännu ett kliv.

Alexander Heinhagen-Gjorde sin första seniorsäsong i fjol och blev ordinarie direkt i NIF på sin defensiva mittfältsposition där jag fortsatt vill ha honom. Gör OTROLIGT få misstag och spelar enormt moget för sin ringa erfarenhet. Jag tror stenhårt på att han har ännu en nivå inom sig nu när han blivit varm i kläderna. Potentiell speldirigent med många passningspoäng  till firma Lindqvist/Hulthammar?

Oskar Bouveng-Är för mig en ”gubben i lådan” som kommer in med stor energi och gör de där enkla målen som är så viktiga, det måste och får inte vara årets mål varje gång. Hade en hel del stolpe ut i fjol och ska i år tillsammans med fjolårets utropstecken Linus Nilsson göra de där enkla målen som ger NIF energi när man som mest behöver den.

Rutin vs ungdomlig entusiasm
Det går inte att komma ifrån rutintappen i Jakob Säleby, Viktor Lindqvist och Anatoly Suzdalev men jag känner en positiv vind från de lovande lirarna jag här ovan har nämnt och då har jag inte ens hunnit komma till juniorerna. Givetvis får de vara med och skaffa sig mer rutin i år utan att ha de allra högsta kraven på sig direkt men en nyckel till att NIF ska hamna på en övre tabellplacering kommande säsong är att just ingen ”bara är nöjd” med att spela. Det måste finnas en inpräntad vinnarkultur i varje enskild individ som hatar att förlora med sitt lag och viljan att spela mera, hoppa in i närkamper mera, vinna mera. Ja, du fattar galoppen nu va?

Som kommande års utropstecken vill jag höja ett varningens tecken för den unga och talangfulla Hampus Blomqvist. Gjorde A-lagsdebut på Skarpe Nord förra säsongen som ytterhalv och gjorde det med bravur. Behöver kanske lägga på sig ett och annat kilo och få många fler matcher i benen men hans blick för spelet och läckra passningslösningar är få förunnat.

Den viktigaste spelaren i fjol var Säleby i mål och det är svårt för Cimen/Löfqvist/Westerdahl att axla hans roll i laget. Därför vill jag inte alls att man ska gå in för att just axla hans roll. Jag vill att denna trio ska göra det de är bra på och spela precis som de behöver för att bidra till laget. Förstaspaden är på förhand oviss men Jesper Cimen kom in på slutet av säsongen 17/18 och gav mig på läktaren lugn inför framtiden.

NIF har även enligt mig ett av de bättre lagen spelare för spelare i Bandyallsvenskan även om man saknar antalet storstjärnor som natthimlen och AIK. Truppen är t.o.m. så intressant att jag från att ha kliat mig i håret när välkända namn lämnade till att ha funderat kring truppens framtid och istället se finurlig ut och gnugga händerna av förtjusning i stil med Gargamel i Smurfarna (läs med tillförsikt).


Gargamel.

Statistiktoppen 18/19

Poängligan
.
  1. Viktor Hulthammar
  2. Patrik Gustafsson Thulin
  3. Alexander Heinhagen
Målligan.
  1. Viktor Hulthammar
  2. Martin Lindqvist
  3. Patrik Gustafsson Thulin
Assistligan.
  1. Alexander Heinhagen
  2. Patrik Gustafsson Thulin
  3. Kristian Hagen
Stjärnligan.
  1. Alexander Heinhagen
  2. Martin Lindqvist
  3. Viktor Hulthammar
Bubblare: Jesper Cimen

Årets utropstecken: Hampus Blomqvist.
Bubblare: Linus Jönsson- Nyskrivet A-lagskontrakt med följande statistik i ryggen från säsongen 17/18. Junior: 25matcher, 72mål, 26 assist, 98 poäng. A-lag: 2 matcher, 1 mål.

Mindre men lika mycket PG
Jag tror och vill (så klart) även i fortsättningen se Patrik Gustafsson Thulin, även kallad ”PG” i toppen av statistiken men går det som jag tror enligt mina hittills nedpräntade bokstäver i denna spåkula-text så får han sällskap av fler bland de högre siffrorna i statistiken. Mycket om och men. Men det är dags för mig att få lite rätt nu.

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-06-17 14:50:00
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid