Lagbanner
2018-01-03 19:00

Gripen - Nässjö

Inför GBK-NIF: Toppmöte väntar för Nässjö IF i Trollhättan
Spelande tränaren Patrik "PG" Gustafsson Thulin gjorde en stormatch senast i Tranås. Nu väntar ny tuff uppgift i Trollhättan. Bild: Angelica Öijerstedt.

Inför GBK-NIF: Toppmöte väntar för Nässjö IF i Trollhättan

Nässjö IF vann i seriepremiären hemma mot Gripen/Trollhättan med 5-3. Då hade spelande tränaren Patrik "PG" Gustavsson Thulin lilla julafton med del i fyra av målen, två mål själv och lika många målpass. På onsdag kväll ställs åter NIF mot Gripen, nu i Trollhättan, i ett toppmöte mellan två favorittippade lag i Bandyallsvenskan.

"PG" har visat fin form den senaste tiden. Två mål senast mot Tranås blev det också från hans sida när NIF vann med 5-3. Totalt har den spelande tränaren i NIF gjort 13 mål och även åtta målgivande passningar.

Gripen har några målfarliga herrar de också i Tony Eklind med 16 mål och Robin Karlsson på 14 mål. Spelare som förstås NIF måste se upp med i denna toppmatch mellan serietvåan NIF och seriefyran Gripen, där det bara skiljer en poäng mellan lagen.

Två formstarka lag
Nässjö har visat bra form i de fyra senaste matcherna med tre vinster borta mot Boltic , Åby/Tjureda och Tranås. Plus vinsten på annandagen hemma mot Tranås. 

Gripen har tre raka vinster efter förlusten med 2-6 borta mot Frillesås, när västgötarna noterat dubbla vinster mot Kungälv och seger mot Åby/Tjureda.
- Det är ett mycket starkt lag vi möter nu. I premiären bjöd båda lagen på en bra bandymatch i Nässjö och det är jag övertygad om att det blir igen nu i Trollhättan. Vi har en bra känsla i laget med självförtroende i vårt spel. Det lär även Gripen ha efter sina tre raka vinster, säger "PG". Roligt för "Linkan" och NIF

Själv tycks du vara i superform för tillfället, stämmer det?
- Jag tycker det är lagets förtjänst men en del har jag kanske bidragit med. Vi håller ihop laget som vi ska där ute på isen nu och vi är nog ganska tuffa att möta för motståndarna i dag.  Det är kul att "Linkan" (Viktor Lindqvist) också kommit igång nu med sitt målskytte igen i dubbelmötena mot Bois. Det stärker både honom själv och oss övriga i laget.

VBK-spelare kan bli aktuellt
Tycker du att bortamötet mot Gripen/Trollhättan på förhand är en av de allra svåraste matcherna i serien?

- Absolut är det så, de har många meriterade spelare i sitt lag. Det gäller att vi följer vår spelplan om vi ska få poäng med oss hem.

Vetlanda BK spelar inte denna kväll, utan först två dagar senare hemma mot Sandviken.

Tror du det kan bli aktuellt med några inlån från VBK i samarbetsavtalet?
- Så länge inte VBK:s matcher krockar med våra, är det alltid aktuellt. Jag har ständigt en dialog med VBK-tränaren Patrik "Putte" Johansson. Samtidigt är det inte lätt att ändra i ett vinnande lag som går bra just nu. Här gäller det att ha en stor portion magkänsla hur man ska gå till väga, påpekar "PG". 

Tuff uppgift men inte omöjlig
Att NIF vann de två derbyna mot ärkerivalen Tranås Bois med sammanlagt 14-6 (9-3 och 5-3) tycker "PG" vittnar om stabilitet i laget där NIF i båda matcherna var ett nummer större än Tranås.
- Faktum är att siffrorna i Tranås kunde blivit ännu större för oss då vi i början av andra halvlek kunde gått ifrån mer efter alla våra öppna lägen som vi inte satte dit. Men det är historia nu. Nu står vi inför en ännu större utmaning i form av Gripen på bortaplan. Det blir tufft förstås, men absolut inte omöjligt, avslutar "PG".

Matcherna i den 13:e omgången av Bandyallsvenskan: Gustavsberg-Ljusdal (onsdag), Peace & Love City-Örebro (onsdag), UNIK Bandy-Nitro/Nora (onsdag), Gripen/Trollhättan-Nässjö (onsdag), Västanfors-Falu BS (onsdag), Frilesås-Kungälv (onsdag), Åby/Tjureda-Lidköping (onsdag), Tranås Bois-Boltic (spelas 27/1).  

Thomas Holmqvist

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-01-01 17:32:22
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid