Lagbanner
2017-11-04 14:00

Nässjö - Gripen

Inför NIF-GBK: "Vi ska visa att vi förtjänar respekten"
Oskar Bouveng är förväntansfull inför lördagens premiär. Foto: Angelica Öijerstedt.

Inför NIF-GBK: "Vi ska visa att vi förtjänar respekten"

Seriepremiären närmar sig med stormsteg för Oskar Bouveng och hans Nässjö IF när de på lördagen 4/11 tar emot Gripen/Trollhättans BK i hemmaborgen Stinsen Arena. Efter en stark försäsong med bl.a. vinst i allsvenska supercupen har NIF fått respekt av motståndarna och sänkt odds som resultat av bettingsajterna men enligt Oskar måste man förtjäna repsekten varje dag och varje match.

-Det finns ännu mer utvecklingspotential  i denna grupp och igentligen är det bara vi själva som bestämmer hur långt vi ska nå och hur mycket vi ska utvecklas. Men det gäller att vara ödmjuk inför varje uppgift och allt som händer runtomkring oss. Håller vi inte oss till det vi sagt i 90 minuter och minimerar våra svackor kan lagen i denna serie utnyttja detta direkt. 

Förtjäna respekten
-Även om det gått bra hittills så kommer alla lag att spela ihop sig ännu mer och utvecklas de med, vi ska inte få hybris, det spelar ingen roll om svenska spel tror på oss så länge vi tror på oss själva och tar det på rätt sätt och det gör vi. Vi behöver gå ut och visa direkt de första minuterna på lördag att det är våran hemmaborg och att vi förtjänar respekten.

Gripen/Trollhättan tog sig inte till semfinal och slutspel i Supercupen men har sedan dess fått in giftige Tony Eklind och har som bekant elitserierutin i ryggen med flertalet duktiga spelare. Nässjö IF ska dock vinna på bredden.

-Våran spelidé är något som alla förstår och vilken spelare vi än mönstrar så köper den hela konceptet och presterar för laget, vi kan trumma på hela tiden och oavsett spelare på planen. Det är även en styrka i att ha så många spelare i truppen. Vi är även ett skridskostarkt lag där det kommer gå undan i kontringarna på lördag.

Fakta som styrker Oskars  resonemang om bredden är t.ex. att i semin mot Falu BS i Supercupen noterades alla utespelare utom 3 (inkl. avbytarbänken) för poäng. Denna styrka kommer att bli en tillgång när många jämna matcher närmar sig 90 spelade minuter i serien.

Hur laddar du sista veckan inför premiären?
-Jag ser till att äta rätt, håller mig frisk och förbereder mig varje dag och inte bara de sista dagarna. Jag tar hela tiden de där extra skären på varje träning för att få en bättre fysik och skridskoåkning.

En tuff men ispirerande uppgift väntar på lördag för Oskar och hans lagkamrater med en oviss utgång men laget är nu förberedda på bästa sätt och hoppas på stort stöd från hemmapubliken i denna första av många tuffa uppgifter i nya Bandyallsvenskan.

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2017-11-02 15:23:23
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid