Lagbanner
2017-11-18 14:00

Nässjö - Kungälv

Inför NIF-Kungälv med "Tony" och en NIF:are kommer hem igen
Anatoly Suzdalev, 40 år, visade i premiärmatchen mot Gripen att han har mycket kvar att ge. Bild: Angelica Öijerstedt.

Inför NIF-Kungälv med "Tony" och en NIF:are kommer hem igen

Nässjö IF:s ryske spelare Anatoly Suzdalev tände till riktigt ordentligt i seriepremiären för knappt två veckor sedan hemma mot Gripen/Trolhättan när det blev seger med 5-3 i en jämn och tät match.

Sedan dess har inte NIF spelat något då förra lördgens bortamatch mot Frilesås blev framflyttad till tisdag på grund av isproblem i Halland. 40-årige Suzdalev vill tona ner sin egen insats i hemmapremiären för snart två veckor sedan och menar att hela laget var bra, plus extra laddade i en seriepremiär förstås.

- Det är historia nu. Vi måste hela tiden se framåt och nu närmast till matchen mot Kungälv hemma på lördag eftermiddag då det gäller att komma upp i samma nivå efter det ofrivilliga uppehållet.

Längtat till veckans träningar
Hur uppehållet har påverkat NIF, återstår att se på lördag.

- Självklart var det inte så bra att vi inte kunde träna under bomässan i Stinsen Arena och fick en bortamatch uppskjuten. Jag tror ändå inte vi behöver vara oroliga. Vi ska förbereda oss på bästa sätt under kvällens träningspass och morgondagens till lördagens match. Jag har verkligen längtat att få åka till den här veckans träningspass i Nässjö.

Älskar vår sport så mycket
Varför ryska bandyspelare håller på så pass länge med sina karriärer har Anatoly svårt att svara på. Vi har ett exempel på Alexei Diakov som var en bra bit över 40 år innan den oerhört populäre anfallaren slutade i NIF. Suzdalev känner Diakov mycket väl och hoppas att NIF-supportrarna ska komma ihåg honom lika mycket som Diakov den dag han slutar.

- Det är väl så att vi ryska bandyspelare älskar vår sport så mycket och så länge vi hänger med och har roligt på isen finns det ingen anledning att sluta. Åldern spelar väl ingen roll och vi gör nytta för laget på isen. Jag ser inget slut på min egen karriär ännu. Men det kan finnas bitar som kan göra att jag slutar spela, men förhoppningsvis inte redan efter denna säsong. Jag fortsätter gärna att åka från Vetlanda om NIF vill.

Sonen ett stort hockeylöfte
Sonen Alexander är ett hockeylöfte som redan vid 13 års ålder har fått debutera i Boros juniorlag, fyra år yngre än de flesta i laget

- Givetvis vill jag följa hans matcher så mycket som möjligt. När jag spelat i NIF har det gått ganska bra att göra det, påpekar Anatoly.

Proffsig dialog med tränaren
Suzdalev vill inte påstå att NIF gjorde en helt perfekt match mot Gripen, utan tror att varje NIF-spelare kan visa ännu lite bättre. Även Anatoly själv tror att han har mer att ge på ålderns höst som bandyspelare.

- Jag har hela tiden en bra dialog med vår tränare Patrik "PG" Gustavsson Thulin vad jag behöver träna mer på än de yngre spelarna för att behålla det jag har när det handlar om kanske främst tempo. "PG" ser det på ett proffsigt sätt tycker vad som är bäst för laget. Det är möjligt att mina perioder i matcherna på isen har blivit något kortare denna säsong för att vi ska hålla tempot uppe. Men jag är inte säker, mer än att det känns lite så.

Tredje gången gillt

Förra säsongen vann Kungälv båda seriematcherna mot NIF i den södra allsvenska serien. Det var ändå NIF som fick kvala till elitserien tillsammans med Motala.

- Som de säger i Sverige, tredje gången gillt får vi hoppas det blir på lördag mot Kungälv. Vi lär vara ett utvilat lag då med många spelsugna killar i laget. Det får vi hoppas överväger det faktum att vi inte spelat match på länge och missat en del träningar i vår hall, avslutar Anatoly.

En NIF-spelare har kommit hem
En spelare som Nässjö IF trodde var förlorad den här säsongen är tillbaka igen. Det handlar om backen Filip Nilsson. En 19-åring som redan i fjol gick direkt in i A-laget och spelade hela säsongen som back.

I tisdags gjorde han sin första träning i Stinsen Arena med NIF.
- Tidigare har jag bara tränat bandy med Oskarström nere i Halland fyra gånger i en hockeyrink. Meningen var att jag skulle studera i Halmstad. Men min motivation stämde inte med utbildningen som jag tror att jag börjadde på ett år för tidigt. Nu är jag hemma igen. Det kommer förstås ta tid innan jag har tagit igen allt som jag nu ligger efter på bandyisen.

Filip räknar med att i första hand spela i NIF:s P 20-lag denna säsong, plus några överskrivningsmatcher i division 1-laget Malmbäck.
Men skulle det bli problem med spelare i försvaret i NIF:s A-lag finns ju alltid Filip i bakfickan när han börjar hitta rätt igen denna bandysäsong efter utflykten till Halland.

Säkert tackar inte spelande tränare "PG" nej till en bredare trupp som förstås ökar konkurrensen om platserna i NIF ännu mer.

Helgens matcher i omgången: Lidköpings AIK-Gripen/Trollhättan (fredag), Örebro SK-Gustavsbergs IF BK (lördag),Tranås Bois-Åby/Tjureda IF (lördag), Nässjö IF-IFK Kungälv (lördag), IF Boltic-Frillesås BK (lördag), Peace & Love City-UNIK Bandy (lördag), Nitro/Nora BS-Västanfors Bandy(söndag).

Thomas Holmqvist

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2017-11-16 21:29:52
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid