Lagbanner

Jag håller på Ljusdal

Nej, givetvis håller jag blåögt och 8 dagar i veckan på mitt Nässjö IF. Men däremot håller jag tummarna för att Ljusdal ska lyckas med sin generationsväxling och få ta klivet upp till elitserien igen. Jag ska nu förklara varför.

I en tid då några få klubbar köper till sig framgång och andra klubbar får utebliven framgång för att deras coming stars hoppar på äventyret med att lämna moderklubben för en elitserieklubb. Då är det Ljusdal har på gång något unikt, fint och så äkta. En efter en förlänger spelare från den gyllene generationen med Djäkner, Öhman och Swartswe i spetsen och bäddar allt mer för att vi äntligen ska få se en generationsväxling hålla och på allvar skörda framgång.

Misstolka mig rätt nu som Niklas ”Pink” Pettersson i Röda Bollen säger 4-6 gånger per bortaresa, jag unnar alla unga talanger att få uppleva äventyr och häftiga karriärer. Men säg något som är mer äkta och vackert inom idrotten än när spelare stannar över årtionden i samma klubb och faktiskt får jubla över framgångar med den? Med en generationsväxling som redan hade påbörjats innan fjolårssäsongen slutade (trots Mischa i truppen) ett ungt Ljusdal på en hedrande fjärdeplats i Bandyallsvenskan. Jag får direkt känslan att det i Ljusdal faktiskt är större och finare att spela upp moderklubben till bandyns finrum än att faktiskt bara ta sig dit själv som spelare. För alla ideellt engagerade och för alla de supporters som lägger tusenlappar och för mycket tid på sin klubb då de själva gjort sitt val av klubb på livstid är det som Ljusdal har på gång något man själva önskade fanns överallt.

Talang, tålamod, hårt slit över lång tid. Ja oavsett vad som faktiskt till slut tar upp Ljusdal så skulle jag bli den första att gratulera och hoppas att den sagan som då faktiskt blir verklighet smittar av sig över bandysverige så vi slipper vänta allt för länge på nästa saga 

Har du tid över? Lyssna gärna på Blåstället, en podcast av NIF-fans som i det senaste avsnittet tar upp det laddade begreppet klubbkänsla. 
Vi finns på Spreaker, Apple Podcasts och Spotify.

 

Christoffer Darellchristoffer.darell@outlook.com2020-04-15 10:50:00
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid