Lagbanner
2017-11-18 14:00

Nässjö - Kungälv
3 - 2

Linus Nilsson avgjorde i slutminuten och fick en födelsedagspresent i förskott

På tisdag fyller Linus Nilsson i Nässjö IF 21 år och då spelar NIF bortamatch mot Frillesås. Redan i eftermiddag fick Linus en tidig födelsedagspresent när han gjorde segermålet 3-2 (1-1) i den 90:e spelminuten mot Kungälv i Stinsen Arena inför 340 personer.

Det var anfallerna Markus "Mackan" Magnusson som drog till med ett skott långt från mål, som den annars så duktiga Kungälvsmålvakten Viktor Linblom, tappade rakt ut.

- Jag såg på "Mackans" skott att det kunde vålla problem för målvakten och var beredd på en retur när jag åkte framåt Så blev det och samtidigt gled deras målvakt förbi bollen på sina benskydd och jag kunde lyfte in den i öppet mål med en backhand, berättar Linus efter matchen.

NIF-ledning på en straff
Mittfältaren som kämpar hårt om en ordinarie plats i NIF och samtidigt också spelar i Malmbäck där han var med i första matchen mot Jönköping.

I dag fick NIF inte låna några spelare från Vetlanda BK, då var samarbetsspelarna med Malmbäcks IF, Linus Nilsson och Hampus Svärdh, hos de "blåe".

NIF gjorde ingen bra första halvlek, det kan ingen påstå. Tog ändå ledningen på straff genom Patrik "PG" Gustavsson Thulin med et välplacerat skott efter isen nära stolpen sedan ytterhalven Martin Lindqvist gjorts ner när han trampade runt längs kortlinjen i Kungävs straffområde.

Kungälv kvitterade två gånger
Bara sex minuter senare kom Kungälvs kvittering på en hörna av Mikael Lindberg. Martin Lindqvist slog in en hörnretur i mitten av andra halvlek och då trodde nog alla på att NIF skulle rycka ifrån. Andra halvlek var betydligt bättre än den första från NIF:s sida.

Men en kvart före slutet  satte Mikael Lindbergs Kungälvs femte hörna efter  att bollen ramlat precis över mållinjen in mellan benen på en av spelarna i den mur som NIF hade i målet.

Snopet får man säga eftersom NIF skapade betydligt mer chanser än det defensivt inriktade  och kontringsspelande Kungälv i den andra halvlek.

Cimen fick chansen i målet
NIF satsade på den unge målvakten Jesper Cimen, född -97,  i målet den här gången istället för rutinerade Jakob Säleby som gjorde en stormatch mot Gripen i premiären. Ett tufft beslut förstås av tränare Patrik "PG" Gustavsson Thulin. Men "PG" visste vad han gjorde och tyckte att Cimen var värd chansen efter bra matcher på försäsongen och stor vilja under de senaste träningarna.

- Jag fick veta att jag skulle stå i fredags kväll och hade god tid att ladda för matchen, Jag är jättenöjd. Jag släppte inte in något spelmål. Hörnorna kunde jag inte göra mycket åt, sa NIF-målvakten.

Nu vet "PG" att han har två duktiga målvakter som klarar sysslan bra i Bandyallsvenskan, även om det kanske blir Jakob som är tillbaka i målet borta mot Frillesås nästa gång.

- Det kan tyckas att vi inte spelade bra i första halvlek, men Kungälv försvarade sig oerhört starkt. De gav oss stora problem att komma igenom deras breda försvarsblock, tyckte "PG".

"PG" tog ett stort ansvar
Den spelande tränaren i NIF var den som starkt bidrog till att NIF fick mer fart på sitt spel i andra halvlek och skapade målchanser som borde resulterat i något mer mål. Både Alexander Heinhagen och Viktor Hulthammar hade jättelägen att ge NIF ledningen med 3-2, innan Linus Nilsson avgjorde i slutminuten.

- Jag tycker det är rättvist att vi ändå får vinna till slut. Vårt försvarsspel fungerade ju perfekt. Men visst var det en väldigt svår match. Vi höll ändå bra koll på Lukas Persson som gjorde tre mål mot Frilesås i torsdag och även Mikael Lindberg, trots att han lyckades göra två hörnmål. Det var något av vår taktik att inte släppa dessa duktiga spelare, sa Linus.

Det var Linus femte mål den här säsongen i NIF, men det första i serien. Kanske får han fira sin födelsedag i Frillesås på tisdag med ännu fler mål. Men sitt viktigaste mål så här långt i sin karriär gjorde han i grevens tid i dagens match.

Det är tätt på given nästa vecka med Frillesås på tisdag kväll (uppskjuten från andra omgången) innan NIF åker på bortasväng norr över på fredag med dubbelmatcher mot Ljusdal och Västanfors på lördag och söndag.

Kalle tyckte små marginaler avgjorde
För Nässjösonen Kalle Öberg blev det förstås ett snöpligt slut i återkomsten till Stinsen Arena. 20-åringen tyckte att Kungälv gjorde en minst lika bra match som NIF den här gången.

- Vi har haft problem med vår is i Kungälv, ändå ger vi NIF en så här pass tuff match. Jag tror att vi kommer att hämta upp försprånget som en del lag har på oss just nu. Visserligen har vi bara tagit en poäng mot Åby/Tjureda, men det kunde lika gärna blivit poäng i båda uddamålsförlusterna mot Frillesås och här i Nässjö i dag, sa Kalle när han sist av alla åkte av isen i Stinsen sedan han pratat med hela "tjocka" släkten på läktaren.

Vid ställningen 2-2 hade faktiskt Kalle några lägen själv att komma igenom vid straffområdet.
- Absolut, det grämer mig förstås att jag inte tog vara på dessa chanser lite bättre. Då kanske det hade varit jag som gått ut här från hallen som matchhjälte, istället för Linus i NIF.

Kalle tror absolut att NIF är den stora seriefavoriten i Bandyallsvenskan men att det var små marginaler som avgjorde den här gången. 

Er målvakt gör väl en liten tavla på segermålet som tappat bollen rakt ut?
- Det är honom  förlåtet när han gör så många andra bra räddningar i den här matchen. Visst är det surt att tappa poäng så här på slutet när man kommer hem i en annorlunda roll än tidigare i Stinsen Arena. Vi kommer garanterat tillbaka och får förhoppningsvis revansch på Skarpe Nord, sa Öberg och log.

Mål, Nässjö: Patrik Gustavsson Thulin (straff), Martin Lindqvist, Linus Nilsson.
Kungälv: Mikael Lindberg 2 (två hörnor).

Thomas Holmqvist

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2017-11-19 12:14:18
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid