Lagbanner
2017-12-26 13:15

Nässjö - Tranås BoIS
9 - 3

Nässjö IF krossade Tranås Bois i årets annandagsderby inför 1 307 åskådare

Inget snack om saken! Annandagsderbyt i Stinsen Arena tog Nässjö IF hem efter en kassaskåpssäker laginsats, 9-3 (4-2), i det klassiska rivalmötet mot Tranås Bois. NIF har i de sju senaste derbyna mot Bois vunnit sex.

Till returen i Tranås på lördag har NIF satt sig rejält i förarsätet, även om det förstås är en helt ny match med nya förutsättningar. Dessutom utomhus vad det kan innebära med väderförhållanden mot ett revanschsuget Bois. Men visst var Nässjös seger övertygande den här gången och utan minsta diskussion.

VBK-lånet i Tranås, Adam Rudell, presenterade sig ändå omgående i matchen inför dertbypubliken 1 307 redan efter tre minuters spel när han gav gästerna ledningen på en hörna. Viktor Lindqvist hade då i anfallet innan hunnit med att bränna ett friläge för NIF.

Bois starka i tjugo minuter
De första tjugo minuterna får man  säga att Bois störde "de blåe" som det tog tid för att äta sig in i matchen och till slut sluka Tranås.
- Bois hade bestämt sig för ett spelsätt i inledningen som de gjorde bra, men när vi väl hade kvitterat och Viktor (Hulthammar) gjorde sitt drömmål tog vi över dirigentpinnen. Det är hela lagets förtjänst, ingen höjer sig mer än någon annan, menade spelande tränaren Patrik "PG" Gustavsson Thulin.

"PG"  kvitterade själv på NIF:s andra hörna och Viktor Hulthammar fick kanonträff på tennis rakt upp i nättaket sedan Markus Magnusson i bra läge själv "flippat" över bollen till Hulthammar som åkte loss och slog till.

- Klart att det var ett viktigt mål när vi höll på att ta över det här derbyt. Jag kände direkt att träffen blev bra och ganska otagbart för målvakten. När Linus Nilsson sedan gör 3-1 (på passning av Hulthammar) kändes det att det här var vår dag, sa Viktor efter matchen.

Tålamod i uppbyggnaden
Hulthammar håller med om att det var en av hans allra bästa matcher för säsongen där skridskoåkningen fungerade riktigt bra för honom, vilket gav lägen för avslut.

- Vi pratar mycket om att vi ska ha tålamod i vårt uppbygnadsspel, då kommer chanserna till slut. Nu får vi ta med oss det här och ladda om till nästa match mot Tranås. Tror inte det blir några problem. Efter den här matchen lär vi nog få med oss mycket publik dit upp.

Att Röda Bollen är viktigt för NIF håller Viktor med om.
- Det är häftigt att åka in till en sådan här match och mötas av en hel sida av NIF-supportar med blågula flaggor. Att det blev så stora siffror till slut berodde säkert på att Bois tog chansen att flytta upp för kvittering och blev särbara bakåt istället.

Hampus fick bollen dit han ville
NIF-tränaren "PG" säger då lite drömmande om det hade varit sådana här publikfester varje hemmamatch i Stinsen. Jo, drömma går ju alltid.

Viktor Hulthammar tilhörde de absolut bästa NIF-spelarna i dag och gjorde ytterligare ett snyggt mål till 6-2 när han med gott om självförtroende rundande Bois-målvakten Christian Boman efter en utsökt frispelning av just "PG".
- Jo. det stämmer att jag kände mig stark och vågade dra igenom där.

Nässjö gjorde två hörnmål denna dag när backen Hampus Swärdh fick kanonträff på Viktor Hulthammars inspel till 7-2.
- Vilka träff han fick Hampus från det ganska långa avståndet som han sköt. Han fick väl bollen där han ville ha den av mig då kanske, skrattar 19-årige Viktor.

NIF borde fått en straff
Bois tilldömdes två straffar av domare Niclas Skog. Jimmie Magnusson brände straffen i första halvlek vid 4-1, Adam Rudell  satte sin straff vid samma ställning i början på andra till 2-4.

Men trots att Nässjö hade bud på straffar i andra halvlek både när Anatoly Suzdalev var igenom och Linus Nilsson hade friläge och blev tufft tagen, fick NIF ingen straff med sig. Det var nära tvåsiffrigt för NIF eftersom hemmalaget hade två träffar i ribban. Bois hade också en hörna i stolpen i första halvlek.

- Jag tycker det är en solklar straff när jag görs omkull och får en smäll samtidiugt på armbågen, menade ryssen Anatoly Suzdalev i omklädningsrummet med en ispåse på armen.

Två mål som kan stärka "Linkan"
Det började illa för Viktor Lindqvist när han missade friläget efter två minuters spel, Men "Linkan" fick ändå göra två mål 4-1 och 8-2. "Linkan" som haft det tungt tidigare i serien med sitt målskytte och så är inte NIF-publiken vana vid att se sin vanligvis store målskytt.

- Jag tänker inte så mycket på det själv när vi vinner matcherna, det är mest folk runt omkring som undrat varför jag inte gör lika mycket mål som tidigare år. Visst är det  bra att ha med sig de här två fullträffarna nu tills vi möter Bois nästa gång. Förhoppningsvis har det lossnat för mig.

Sista sjutton inget NIF-mål
När Kristian Hagen åkte igenom i sitt sologenombrott och gjorde 9-2 med sjutton minuter kvar att spela  var det nog många på läktaren som trodde på en tvåsiffrig NIF-vinst i det här annandagsderbyt.

Men sista målet i sista sekunden gjorde Tranås  och det var var Bois enda spelmål i matchen. Trots 3-9 i baken så inledde och avslutade gästerna målskyttet i den här matchen. 

För NIF var det också fjärde matchen i rad som de hamnade under med 0-1.
- Spelar ingen större roll när vi spelar konsekvent och rullar bollen inom laget. Då löser det sig oftast till slut. Det är sällan eller aldrig en bandymatch avgörs de första tio minuterna, utan oftast i den 89:e minuten, påpekade NIF-målvakten Jakob Säleby.

Och fick medhåll av spelande tränaren Patrik "PG" Gustavsson Thulin.
- Alla löser uppgiften i dag gemensamt och vill verkligen delta i detta derby. Det tycker jag vi visade i dag och ska försöka göra det igen i Tranås inom några dagar. I dag är jag mycket nöjd med grabbarnas insats.

NIF fick hjälp i toppstriden
Nöjd var förstås också "PG" över att det blev hjälp från Åby/Tjureda och Peace & Love City som skrällde mot topplagen Frillesås och Falu BS. Åby vann med 6-2 mot Frilesås och Falu BS föll hemma mot Börlängelaget med 3-4. 

En härlig annandag jul för Nässjö IF alltså som närmar sig toppen av Bandyallsvenskan!

Mål, Nässjö: Viktor Hulthammar 2, Viktor Lindqvist 2, Linus Nilsson, Patrik Gustavsson Thulin, Markus Magnusson, Hampus Swärdh, Kristian Hagen.
Tranås: Adam Rudell 2, Jakob Jonsson.

Thomas Holmqvist

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2017-12-28 10:25:00
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid