Lagbanner
NIF om truppläget: Vi kan få klart med namn denna veckan
"PG":s lagbygge är inte färdigt än och dubbla nyförvärv kan bli klara inom kort.

NIF om truppläget: Vi kan få klart med namn denna veckan

Mängder med rutin och säsonger i NIF har försvunnit från fjolårets laguppställning, senast var lagkaptenen Viktor Lindqvist. Men inom en vecka kan truppen ha fyllts på med nya namn om det går som NIF och sportgruppen vill och tror

Nässjö IF:s närområde kryllar inte av bandyspelare som skulle höja laget säger Jan Hallenborg i NIF:s sportgrupp och medger dock att intresset funnits från NIF:s sida angående vissa spelare men det har av olika skäl inte gått i lås.

-Det hade varit Filip Bringe som är en jätteintressant spelare från närområdet (skrev på nytt kontrakt med Åby/Tjureda) och vi har bestämt möte med spelare utifrån men som inte gett något.

Ja sällan går allt som på räls ens i tågstaden Nässjö men Hallenborg vill även påpeka att det NIF redan har måste man ta vara på.
-Vi har fantastiska juniorer som knackar på dörren nu som vi måste ta hand om och förvalta på rätt sätt om vi inte ska mista dem, Linus Jönsson och Oskar Hulthammar för att nämna några. Linus Nilsson hade också en enorm utvecklingskurva den gångna säsongen som vi tror och hoppas kan ta ytterligare ett kliv. Truppen kryllar av talang och lovande unga spelare.

En generationsväxling är påväg att ske på hög växel alltså där 34-årige Patrik Gustafsson Thulin är äldst i en trupp med medelåldern på strax över 21 år och där 13 av 20 spelare har NIF som moderklubb (flera har även gått bandygymnasiet i Nässjö), detta kan dock justeras inom kort.

-Vi för diskussion framförallt med två spelare just nu där vi har förhoppningen om att kunna landa dem båda inom kort, kanske t.o.m. denna vecka. Den ena är strax under 30-strecket och har flertalet allsvenska säsonger bakom sig, den andre en ung och lovande talang med ungdomslandslagsmeriter från flera ålderkategorier som vi hoppas kunna bidra till att denne blommar ut i NIF säger Jan kryptiskt.

Stänger inga dörrar
Jan Hallenborg förkunnar dock att sportgruppen och NIF absolut inte stänger några dörrar utöver dessa om det skulle dyka upp något intressant. Oavsett så är känslan för en utomstående att de stora namnen och meriterna ej kommer att adderas till NIF:s unga trupp. Man ska dock komma ihåg att de undomliga lirarna som nu tar över ha en bra skolning där flertalet redan fått bekänna färg i Bandyallsvenskan och gjort det bra. 

Den enorma ineffektivitetem som infann sig i målskyttet stundtals i fjol borde även den trigga vissa spelare, det finns betydligt mer att hämta ur befintlig trupp och man kan inte vara säker på att få samma chans igen match efter match. 

Nässjö IF fick de flesta favorittipsen på Bandyallsvenskans upptacktsträff och förmodligen kommer NIF inte få det i år men kanske kan detta bara vara en fördel? Det är lätt att påpeka hur lite rutin och meriter som finns i nuvarande trupp och tycka att stornamn borde minsann värvas pronto men det där kan lätt ändras efter hur utfallet blir. NIF gör en generationsskiftning nu som kan ge oss ett starkare lag under flera år framåt.
 

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-05-07 07:55:00
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid