Nässjö - Gustavsberg
6 - 1

NIF segrade föra andra gången på två dagar
Kristian Hagen gör 1-0 för sitt NIF. Foto: Angelica Öijerstedt.

NIF segrade även mot Gustavsberg som var det andra laget att få lämna Stinsen Arena på lika många dagar utan poäng. Slutresultatet skrevs till 6-1 (2-0) och det var Nässjös bredd och förmåga att trumma på trots att spelet inte riktigt ville stämma som låg till grunden för segern.

Matchen får en bra början för det blåa hemmalaget när den allt mer offensive norske A- landslagsmannen Kristan Hagen kunde skjuta 1-0 till NIF redan efter dryga 6 spelade minuter på pass från sin tränare Patrik Gustavsson Thulin. Säkert jublade Kristians pappa lite extra på läktaren då han reser för att se sin son och hans lag spela nästintill varje match, hemma som borta.

Nämnda Kristian skulle även vara inblandad i 2-0- målet när han passade fram Viktor Hulthammar som för dagen utsågs till främsta hemmaspelare med totalt 3 mål på kontot och ökade därmed på sin målkvot i årets bandyallsvenska rejält.

Ledning med 2-0 på tavlan fick räcka i halvtid men NIF hade mer att önska av spelet som inte riktigt ville klicka.

-Vi gör alltför många felpass och tappar boll i fel lägen vilket drar ned tempot och vi får inte riktigt flyt analyserar Martin Lindqvist, ytterhalv som genom hela matchen utmanade offensivt men inte riktigt kom igenom. Men hans lag skulle fortsätta med sitt maskineri.

Bättre fart i andra
Den andra halvleken kommer NIF ut med en högre växel. Viktor Lindqvist och VIktor Hulthammar väggspelar med varandra innan Hulthammar viker in från höger och avslutar centralt med ett skott i nät.

I den 63:e minuten skulle då Viktor Hulthammar fullborda sitt hattrick då han via en fin passning ut på högerkanten från Alexander Heinhagen kan runda Gustavsbergsförsvaret och fri med målvakten kan göra 4-0.

Gustavsberg hinner reducera till 4-1 innan Linus Nilsson kan öka på till 5-1 där han frispelats av Kristian Hagen, 5-1 innebär att Gustavsberg tar time out men effekten blir att NIF direkt istället är nära fler mål. Patrik Gustafsson Thulin (hade även en boll i stolpen och en i ribban) tar ner en lyra behärskat och kan trampa sig fri med målvakten men dras ner innanför straffområdet. Straff tror hela Stinsen Arena men domaren väljer att ta utvisning för fasthållning.

Markus Magnusson trampar även han sig fri med Pete Pättiniemi i bortakassen men väljer att osjälviskt passa i sidled till en anstormande NIF:are som dock får bollen på sin skridsko och således får målet bortdömt. Ett sista mål skulle det i alla fall bli, bara minuten efteråt kan Albert Stein noteras för ett mål då en NIF:are trampat runt på högerkanten i en våldsam NIF- attack där inte bara bollen hamnar i nät utan hela målburen flyttas och målet blir det sista i matchen och segern skrivs till 6-1

-Det här motståndet måste vara av det sämre vi mött på flera år säger Markus Magnusson som håller med i analysen från lagkamraten Martin Lindqvist att NIF aldrig riktigt kom upp i den nivå man vill göra men att ständigt tro på sig själva som lag, går ut och nöta på är en styrka som räcker långt, i dag räckte den till lagets 5:e seger som även förde upp laget på en 3:e plats i tabellen efter 6 spelade omgångar.

Dubbla bortamöten
Den kommande veckan (onsdag) avverkas den så många gånger ombokade matchen mot Frillesås BK på Sjöaremossen och redan på fredag spelas bortamatchen mot Åby/Tjureda som blir det första mötet med derbykaraktär i årets Bandyallsvenska. Till matchen väntas även många Röda Bollare som anordnar "After Work"-resa till mötet.

Uppdatering: Matchen mot Åby flyttas

Mål Nässjö: Viktor Hulthammar 3, Kristian Hagen, Linus NIlsson, Albert Stein
Mål Gustavsberg: William Palmblad