Lagbanner
Redaktionen noterar #2

Redaktionen noterar #2

Utan vidare djupanalyser noterar redaktionen händelser kring Nässjö IF och Bandyallsvenskan

  1. När Svenska Bandyförbundet nyligen släppte premiäromgången av Bandyallsvenskan (som sker 3/11 förutom två matcher som spelas 4/11) så spelar tre utelag som hemmalag. Kalix har chans till spelbar is så tidigt. Kungälv och Åby/Tjureda mindre sådan. Kan man gissa att Åby/Tjureda i täten inte var jättenöjda med förslaget när två hallag spelar borta i premiären? (hihi)
  2. Att det från AIK Bandys sida har varit knäpptyst sedan de annonserade ut att de värvar Fosshaug, Ytterell och Bergwall. Eller rättare sagt sedan Bandypuls publicerade en fördjupad insyn i deras organisation och ekonomi som inte verka ha haft samma framgång och stora ambitioner som det sportsliga. Även när man inte utklassar motståndet eller presenterar stornamn fortsätter Gnaget att gäcka Bandysverige.
  3. Att stornamn som Tony Eklind, Klas Nordström och Olov Englund verkar fira midsommar klubblösa (vilka lirare på denna nivå!)
  4. Att NIF gör ett minusresultat efter två plusår. Återstår att se om det blir konkreta åtgärder under det kommande året, att snacka sköter valrörelsen utanför arenorna.
  5. Om redaktionen räknat rätt (händer mer sällan) har följande klubbar supporterled/klack nästa säsong: Nässjö, Tranås, Katrineholm, Örebro, Västanfors, Rättvik, Kungälv och Boltic. Bubblare är Gripen/Trollhättan vars klackverksamhet verkar ha slumrat till i fjol samt AIK som har underlaget men att sporten bandy kanske inte fått det genomslag ännu inom Allmäna idrottsklubben som man hoppats på. Blir det andra bullar i Bandyallsvenskan än i div1? Storbubblare: Åby/Tjureda som mobiliserade en buss avd. familjefest till Stinsen och Nässjö men som dock försökte ge sig in i leken och ska ha cred för det. Fler tillfällen i år för byn/samhället som andas sin bandy?
  6. Bandyallsvenska lagen är nog mycket tacksamma över kräftgången i norrländsk bandy. När Kalix nu åkte ur Elitserien och klubbarnas kassörer fick det mindre sexiga uppdraget med bortaresorna till Kalix IP på sitt bord, ja då får man vara glad att Haparanda för ett tag sedan (två år sedan?) åkt ur landets näst högsta serie.
  7. Redaktionen lekte hånfullt i den första publiceringen av "Redaktionen noterar" att Stockholmsbandyn aldrig får till sin bandyhall, nu har det skett. den 11 juni gick man ut med att första spadtaget nu ska tas för en hall (källa). Tji fick redaktionen.

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-06-14 14:43:54
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid