Stark insats när NIF slog Ljusdal
Jakob Säleby storspelade mot Ljusdal och bidrog starkt till sitt lags 3-0- seger. Foto: Angelica Öijerstedt.

Det var första mötet mot forna norrgruppens lag och NIF har all anledning att att vara nöjda med sin insats efter 3-0- segern mot Ljusdal.

Att det var två tippade topplag som möttes syntes med två spelande lag som turades om att skapa målchanserna inledningsvis men när en bit av första halvlek hade avverkats tar bortalaget NIF över mer och mer och skapade de vassaste chanserna.

Matchen innehöll även två mycket starka målvakter, Jonas Svensson i hemmakassen fick briljera framförallt i första halvlek med en hel uppsättning fina räddningar. Även Jakob Säleby gjorde en riktigt bra match och belönades för detta genom att utses till matchens stjärna.

Trotts en underhållande och anfallsglad bandy står det 0-0 på tavlan i halvtid och frågan var vilket lag som skulle orka att ha samma noggranhet i sitt spel och få första viktiga målet.

NIF tog kommandot
Det tog ca 10 minuter in i andra halvleken innan det första förlösande målet kom och det var NIF som gjorde det, psykologiskt tungt och viktigt för matchen och givetvis extra tung uppförsbacke för hemmalaget Ljusdal då spelande tränaren Patrik Gustafsson Thulin kunde öka på sitt lags ledning knappt 2 minuter efter att NIF gjort sitt första mål.

De 526 i publiken förväntade sig säkert en häftig anstormning från de gulklädda i detta läge och även om Ljusdal skapade en del chanser är det NIF som fortsätter att ha samma noggranhet i sitt spel och fortsätter att hålla i taktpinnen.

Röster på läktaren gjorde sig gälla att NIF var en maskin som nötte ned hemmalaget och man gjorde också en riktig stabil match över 90 minuter plus tillägg och när kaptenen Viktor Lindqvist definitivt satte spiken i kistan med sitt 0-3 mål i slutminuterna kunde de tillresta supportrarna få sjunga "segern är vår".

Grunden till segern lades genom ett starkt försvar som spred trygghet till lagdelarna längre fram i banan. Ny match redan imorgon söndag mot Västanfors IF 14:00.

Mål Nässjö: Linus Nilsson, Patrik Gustafsson Thulin, Viktor Lindqvist.