Lagbanner

Summering av Supercupens finalspel

Fyra lag kvarstod i förra helgens finalspel och en vecka senare delar redaktionen med sig av sina intryck

Nässjö IF, IFK Kungälv, AIK Bandy och Ljusdals BK. Dessa fyra lag skulle sinsemellan göra upp om mästartiteln i årets Supercup. Som ensam segrare på tronen stod till slut IFK Kungälv som får anses som turneringens stora skräll som så sent som i fjol fick kvala sig kvar i Bandyallsvenskan. Men turneringens slutspel gav fler intryck än så.

Seminfinal 1 mellan Nässjö IF och Ljusdal skulle bli en temporik och anfallsglad bandymatch från båda lagen och absolut den bästa bandymatch som spelades i detta slutspel. Ljusdal stod som segrare men där Nässjö IF hade totalt sett det mesta av spelet. En absolut sevärd match som lovar stort vart gäller avdelningen högre sevärd bandy.

Semifinal 2 mellan AIK Bandy och IFK Kungälv bjöd på ett Gnaget som skärvade och ett taktiskt IFK Kungälv som agerade dräpande i sitt kontringsspel. Där och då sa jag "Kul för bandyn, Bandyallsvenskan och IFK men längre än så här skräller aldrig IFK". Tji fick jag.

Bronsmatch mellan Nässjö IF och AIK Bandy. Här fanns förväntningarna för en storartad anfallsglad bandy men där endast AIK gick in med båda skridskorna till match. NIF gick inte att känna igen sedan dagen innan och AIK tog en tämligen enkel 1-4 seger.

FInal. Taktiken och agerandet efter eget spelarmaterial tog IFK Kungälv till slutseger, faktiskt den andra i klubbens och turneringens korta historia. Det är bara att lyfta på hatten för IFK men i en lång serie har jag andra sianden om rangordningen mellan deltagande lag.

Slutsummering
Totalt efter denna helg (läs förra) bör Bandyallsvenskans lag vara mest skitnödiga för mötet med Ljusdals BK. Laget känns mest komplett från målvakten till toppforward och spelar en publikfriande bandy som gynnar både dem själva och sporten i längden. Nässjö IF känns som om de har mycket på gång och kan prestera detta slutspelets näst bästa bandy men behöver hitta jämnheten och för att citera egna spelare, "få bort den jävla omotiverade respekten för motståndaren". AIK Bandy är roligt att se på men känns för dåligt som lag för att som de själva gör anspråk på, gå rätt upp som seriesegrare på första försöket. Spelarmaterial har de på papparet men efter att ha sett detta gäng med ivriga individuella spelare. Nääää.

IFK Kungälv då som vann titeln? Jo, en mittenplacering i årets Bandyallsvenska vill jag ge dem. Mer förtjänar dem men enligt mig blir det inte mer än en mittenplats i en utdragen serie där varje poäng är livsviktig. Att skrälla sig igenom en kort tureniring är en sak men i en serie en annan. Efter denna turnering håller jag alltså Ljusdals BK som seriesegrare i Bandyallsvenskan 18/19. 

Tack för mig, hej.

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-10-12 21:25:00
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid