Lagbanner

Summering av Supercupens gruppspel

16 lag har blivit 4 och det är dags för slutspel. Men vad har vi fått se under gruppspelet?

Grupp Mellan
1,Ljusdals BK
2,Peace & Love City
3, IFK Rättvik
4, Västanfors IF
Kommentar: Med inte ens 2 gjorda mål/match men i snitt 10 i baken i snitt per match kan man redan nu dra slutsatsen att Västanfors eller "Fläkten" kommer spela i div1 nästa säsong. Frågan är inte om de åker ur utan hur hårt de åker ur. Ljusdal går vidare och hade förhandstipsen. Utropstecknet i denna grupp är istället Peace & Love som trots spelarflykt lyckats hitta flera guldkorn för sin trupp där Christian Frohm men framförallt Rasmus Linder är de klart mest skimrande.

Grupp Väst
1, IFK Kungälv
2, Gripen/Trollhättan BK
3, IF Boltic
4, Örebro SK
Kommentar: Stora förändringar i ÖSK (som brukligt?) och inte helt otippad jumbo då inspelningstiden inte är att förakta (inte AIK vi talar om i stjärnstatus). Grupp väst leverar dock den största skrällen i gruppspelet med att skicka iFK Kungälv till slutspel. Fjolårets negativa kvalgäng får vara nöjda med sin semifinalplats men i semi tar det stopp.

Grupp Öst
1, AIK Bandy
2, Katrineholm Bandy
3, Kalix Bandy
4, TB Västerås
Kommentar: AIK Bandy går direkt från div1 till semi i Supercupen, föga förvånande men kaxigt. Då är Katrineholms resultat i gruppen desto roligare och ögonbrynshöjande. Tydligen är Katrineholm mer än bara Docktare och Eriksson.TB få finna sig i att gå från Elitserien till som bäst mitten av Bandyallsvenskan. Kalix kommer ta desto fler segrar i serien men får i Supercupen känna på sina dåliga förutsättningar med närmast stor is lååååångt bort. 

Grupp Söder
1, Nässjö IF
2, Åby/Tjureda IF
3, Lidköpings AIK
4, Tranås BoIS
Kommentar: NIF i topp och vidare till semi som regerande mästare men de som mest imponerar är Åby/Tjureda där ingen faller ur ledet där även spets finns med ett orimligt bra skytte. Tyvärr är Tranås (en älskad antagonist för undertecknad) en riktig besvikelse. De har inte fått ihop det på flertalet år och uppträdandet mot NIF var skrämmande dåligt. Storstädning i truppen och nya tag?

Ettorna vidare till slutspel i Örebro 6-7/10 där semifinalerna spelas som följande: Nässjö IF-Ljusdals BK och AIK Bandy-IFK Kungälv.

Vilka tror ni går till final?

 

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-10-01 22:43:00
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid