Lagbanner
Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban

Efter att Örebros skribent ”Svampen-Robban” Robert Ericsson tippat bandyallsvenskan anno 2019/2020 utlovade jag att själv ta mig an denna utmaning. Sommaren har passerat och jag själv har skaffat mig fördel genom att dra ut på min tippning, flera rörelser har skett på silly season- scenen där den färskaste händelsen att Mikael Lindberg lägger rören på hyllan är den kanske starkast lysande.

Då jag nästintill fuskat genom att dra ut på tippningen kan jag gå med på att Robert får ett handikapp och får börja leda med 0-1. Men inte mer än så, så kul att spela rent är det inte. När sedan säsongen rundats av får vi ta en summering där vi korar en vinnare. Har du förslag på insats Robert?

16, Borlänge Bandy- Det bästa som kunde hända var att man spolade namnet P&L City, det sämsta att den starke mannen vid sidan av isen, Daniel Johansson lämnat för en förening i Solna. Med han har spelarflykten varit total. Allt annat än en jumboplats är en framgång
15, Skutskärs IF- Medvinden av avancemanget och den glädjen det medför räcker inte mer än till platsen som nästjumbo. Dock kan laget skrälla i enskillda matcher då det aldig är fel på kampviljan. Klubben gör sedan en större satsning tillbaka i div1 och etablerar sig i bandyallsvenskan säsongen 21/22.
14, Unik Bandy- Samarbetet med IK Sirius blir livsviktigt och med tidigare erfarenhet av bandyallsvenskan får Unik klara sig kvar via kval
13, Tillberga/Västerås Bandy- Tunga förluster ytterligare denna sillyn. Max Mårtensson får dra ett tungt lass och lagets lägstanivå ger dem oturstalet 13.
12, Katrineholm Bandy- Anfallstrion med Marc Samuelsson, Niklas Eriksson och Linus Docktare är väldigt spännande men försvaret håller inte lika hög klass. Det riktiga lyftet kommer med nya bandyhallen och att inbitne eldsjälen Martin Gustafsson skänker stora belopp till klubben efter att ha vunnit på lotto.
11,Ljusdals BK- Föreningen hämtar andan och bygger för framtiden. Ungefär på samma sätt som NIF men stommen som lämnat håller så hög klass att placeringen i tabellen störtdyker. Potentialen i de yngra gör dock att jag gärna har fel och att LBK hamnar betydligt högre upp.
10, Kalix Bandy- Har spelare som kan ge sitt lag en högra placering men ryggraden i Olov Englund och klubbens satsning på div1-spelare som inte är lika bra skolade som NIF:s och Rättviks  yngre gör att laget hamnar på nedre halvan.
9, IF Boltic- Två skilda lag hemma och borta. Erkänt svåra hemma på sin öststatsanläggning men mildare och mänsligare på bortais.
8, Lidköpings AIK- Riktigt vassa nyckelspelare och ett väldigt starkt mittfält med en personlig favorit i Johan Karlsson. Brukar svaja längs med säsongen och endast en riktig satsning adderat till samarbetet med Villa får klubben att lyfta. Det är inte i år.
7, IK Tellus- Från elitserien degraderade Tellus har ett lag numera med relativt stor elitrutin och även vissa på allsvensk nivå riktigt gedigna spelare. Där många spelare befinner sig i livet med nytt livsäventyr och studier har gett laget glädje och framåtanda förr och så även nu. Att ställa om från försvar till anfall blir dock svårare när just många spelare har fler fokusområden i livet än bandyn.
6, IFK Kungälv- Mikael Lindberg var inte hela laget. Men han var en stor trygghet, stod för hög lägstanivå och var viktigaste  nyckelspelaren. Vältränade och tuffa hemma.
5, Örebro SK- Retas jag med Robert att varje år tippa ÖSK bakom NIF? Nej, bara lite. ÖSK har gjort seriens näst bästa silly och är en klubb som utåt sett andas framåtanda och ambitioner men tunnheten från de egna leden och alla förändringar genom åren i truppen gör att man kommer blanda och ge innan kontinuiteten hittas.
4, Nässjö IF- På förhand inget sjunde raka elitkval och silly seasons stora förlorare ihop med Ljusdal. Är dock den klubb med störst skrällpotential enligt denna tippning då man arbetat långsiktigt under många år nu med elitsatsning frå P16-A-lag. Många av de yngre har gjort debuten för flera år sedan och kräver mer utrymme nu. Denna säsong blir den största riktiga utmaningen för NIF:s långsiktiga satsning.
3, Gripen/Trollhättan BK- Mikko en profilvärvning som ligan väl behövde när 5/10 fårn fjolårets poängliga numera lirar i eliten. Mikko blir också den där målskytten som GBK behöver för att lyfta.
2, IFK Rättvik- Va? Tänker kanske du, samma reaktioner fick jag när jag tippade Frillesås i toppen för två år sedan och Åby/Tjureda som topp fem-lag ifjol trots att man krossades av NIF på försäsongen. Det blev ju som bekant bättre än så för nya bandybyn och med många unga, hungriga och välskolade från bandybyns orioginal, Edsbyn blir denna säsong en mycket rolig sådan för dalmasarna. Redan tunga att möta och frejdiga ifjol blir Rättvik årets succé.
1, Falu BS- Jag tippar dem här inte av feghet utan för att de på förhand iinte förtjänar något annat än höga krav och förväntingar på sig. Bra sammansatt laguppställning och smarta, tunga värvningar. Räcker så, Falun studsar tillbaka men blir enda lag att gå upp.
 
Myran
1, Falu BS                                                                                     
2, IFK Rättvik
3, Gripen/Trollhättan BK
4, Nässjö IF
5, Örebro SK
6, IFK Kungälv
7, IK Tellus
8, Lidköpings AIK
9, IF Boltic
10, Kalix Bandy
11, Ljusdals BK
12, Katrineholm Bandy
13, Tillberga Bandy
14, Unik Bandy
15, Skutskärs IF
16, Borlänge bandy

Svampen-Robban
1, Gripen/Trollhättan BK
2, Falu BS
3, IFK Kungälv
4, Örebro SK
5, Nässjö IF
6, IK Tellus
7, IFK Rättvik
8, Ljusdals BK
9, Lidköpings AIK
10, IF Boltic
11, Unik Bandy
12, Skutskärs IF
13, Kalix Bandy
14, katrineholm Bandy
15, Tillberga Bandy
16, Borlänge Bandy

Noterat
Mycket glädjande kan konstateras att jag och Robban endast är överens om 1 av 16 placeringar på lag då vi båda tippar Borlänge sist. Då Svampen-Robban fått börja ledningen med 0-1 ger det mig även hopp om slutseger. Detta får vi reda på om några månader.

Christoffer Darellchristoffer.darell@outlook.com2019-09-01 11:27:34
Author

Fler artiklar om Nässjö

Spretiga blåa tankar i midsommartid