Ny tränare till Hammarby Bandy

Ny tränare till Hammarby Bandy

Den tidigare Tellus-coachen, Jonas Lindqvist, blir ny huvudtränare.

Hammarby Bandy har gjort klart med en ny huvudtränare inför kommande säsong. Det blir Jonas Lindqvist, som förra säsongen ledde Tellus, som får uppdraget. Efter säsongen har hans namn nämnts i spekulationerna över tänkbara ersättare så nyheten kommer väl inte som en jättestor överraskning.

Förra säsongens huvudtränare, Carl Malm, kliver nu in i en ny roll i föreningen - som klubbchef med sportsligt ansvar. Nämnde Malm kommer dock vara en del av tränarteamet framöver och samarbeta med "Linkan", även om det är Lindqvist som får huvudansvaret. 

Jonas "Linkan" Lindqvist är 44 år och har förutom tränaruppdraget i Tellus varit coach för Gustavberg och AIK:s damer. Under sin spelarkarriär representerade han Ljusdal (moderklubb), Tillberga och Gustavsberg där han spelade libero och halv. 

Lindqvist gjorde sitt första träningspass med Hammarby under måndagseftermiddagen och säsongen inleds med en träningsmatch borta mot VSK under söndagen.

Så här säger "Linkan" själv om att ta över Bajen:

– Det är väldigt inspirerade att vara en del av en etablerad förening som Hammarby, och jag känner att vi kommer bli ett bra team som har stor motivation att föra föreningen framåt. Vi har jättebra förutsättningar ute på Gubbängen och sen en storpublik på Zinken, det blir lite av den bästa av båda världar att leda Hammarby Bandy. 

Klubbchef Carl Malm fyller på:

– Vi har sökt en duktig ledare och det har tagit tid för vi har velat få det här rätt. Vi har en stor ledarstab nu där vi försöker etablera tydliga roller så att var och en av oss kommer kunna jobba för att utveckla föreningen så att det håller över en lång tid framåt.

Redaktion Zinkensdamm hälsar "Linkan" välkommen och önskar honom ett stort lycka till med arbetet under kommande säsong.

*** *** ***

Citaten är hämtade från Hammarby Bandys hemsida där en längre intervju finns att tillgå.

Fredrik Wiberg2021-08-17 12:03:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy