Nytt intressant upplägg för Svenska Cupen
Svenska Cupen i ny tappning

Nytt intressant upplägg för Svenska Cupen

Nytt intressant upplägg för Svenska Cupen – Dessa lag möts i två grupper

Hej bandyvänner!
Redan i slutet på augusti så drar bandysäsongen igång på allvar 2023/24… då startar det nya upplägget på Svenska Cupen i bandy, som spelas i två grupper med alla lag från ELITSERIEN!

Även damerna spelar i samma form och upplägg… om vi kikar på herrarna då så får vi sen ett slutspel, där de två bästa lagen från respektive grupp med sju lag möts om medaljerna helgen den 14-15 oktober… vart? Ja det återstår att se då klubbarna/föreningarna nu får ansöka om att arrangera slutspelet till maj månad.

Cupen delas på Norr och Söder
När cupen ska avgöras så har ES klubbarna själva tyckt till o vill dela in gruppspelet med lag mer norrut samt lag söderut. Då får vi följande lag nedan i Svenska Cupen 2023

Gruppspel Norr:
Bollnäs GIF
Broberg/Söderhamn
Edsbyns IF
IFK Rättvik
IK Sirius
Sandvikens AIK
Västerås SK

Gruppspel Söder:
Frillesås BK
Gripen/Trolhättan
Hammarby Bandy
IFK Motala
IFK Vänersborg
Vetlanda BK
Villa Lidköping

Kommentar: Spontant så ser den norra gruppen grymt oviss ut med topplag från 22/23 i Västerås, Bollnäs & Edsbyn alla i semi… sen då alltid vassa SAIK och inte minst IK Sirius som är på G med ett mycket bra lag!

I Södra gruppen så blir Villa storfavoriter medans det bakom är helt öppet som det känns idag? Kanske skulle man bytt plats på VSK och Hammarby… men de har väl gått efter geografiskt läge på pricken?

Ja oavsett så kul upplägg där fansen nu kan börja fokusera på riktig tävlingsbandy redan i slutet på augusti månad, inte illa det!
Slutspelet sker sen alltså helgen den 14-15 oktober för både Damer och Herrar på samma plats/arena.

Som stort bandyfan sen ung ålder så välkomnar jag verkligen denna turnering av Svenska Cupen i ny tappning… jag tror det kommer höja lagens ambitioner att träna hårt på försäsongen och även hela elitbandyns status framöver, där spelarna verkligen får en ny morot med en tidigare start på säsongen i tävlingsform, kul!

Mer om cupen när det närmar sig och mer bandy kommer senare ikväll, då jag uppdaterar dagens Sillys Season händelser.

Torleif Wikströmtorleif.wikstrom@telia.com2023-04-19 14:58:00
Author

Fler artiklar om Sverige