Oavgjort i hemmapremiären.

Efter en uddamålsförlust mot Gustavsberg förra helgen kunde HIK nu knipa säsongens första poäng, då matchen mot GT/76 slutade 5-5 på Sollentunavallen.




Matcher mot GT/76 (och även Gustavsberg) blir oftast knepiga uppgifter för HIK, och denna gång var inget undantag. Jämnt spelmässigt, målmässigt och chansmässigt. Men med visst övertag för hemmalaget. Vi har sett det förr. Dessvärre har HIKs statistik de senaste säsongerna balanserat över till att vi rödsvarta får vara glada om vi kan knipa poäng över huvud taget mot GT/76. Förra säsongen kollapsade HIK på Annandagen mot samma motståndare, och en till synes säker 5-1 ledning förbyttes i förlust med 5-6. Det var sannerligen ingen höjdare.

Så illa blev det inte denna gång, men en 5-4 ledning med dryga tio minuter kvar blev alltså i slutändan 5-5 och en poäng åt vardera lagen.
67 personer hade letat sig till Sollentunavallen, varav ett fåtal med bortalagssympatier. The Lundeners var och nosade på tvåsiffrigt till antalet, och stämningen var god med en hel del hejarramsor och flaggviftande. Inför matchen köpte vi våra säsongskort, samt de sprillans nya halsdukarna och mössorna, samt donerade en äldre bandYroll (i någon form av svårvikt plastmaterial) till klubben, då denna bara legat hemma och skräpat hemma hos mig sedan vi skaffade en ny, snygg textilvariant av banderoll (som går att vika) för två säsonger sedan. Tanken är att denna plastbandYroll ska sättas upp på sponsorplanket, då The Lundeners inför denna säsong faktiskt gick in med ett par tusenlappar och debuterar som officiell klubbsponsor!

HIK inledde piggt, och borde i ärlighetens namn ha gjort minst ett mål under den första kvarten. Ett friläge som hade ”goal written all over it” lyckades brännas, och mot ett lag som GT får man banne mig inte missa denna typ av lägen.

HIK spräckte i alla fall målnollan genom ett snyggt distansskott av Rasmus Hård efter 20 minuter. HIKs enerverande ”tradition” att släppa in ett mål bakåt i anfallet efter avslag gjorde sig därefter tyvärr påmind. Inte första gången det händer, och dessvärre inte heller sista, kan vi lova…
Men, två raska HIK-mål relativt omgående (Lukas Ahlqvist bägge gångerna) gav HIK lite luft under vingarna. GT reducerade till 3-2 på hörna efter en dryg halvtimme, och det kom att bli första halvleks sista mål.

Nästan direkt efter halvtidsvila var GT ikapp målmässigt, 3-3. Sen kom målen från vartannat håll halvleken ut. Först HIK, sen GT, sen HIK, sen GT… och så vidare.
Det kändes om att HIK flera gånger efter sina respektive ledningsmål höll på att koppla ett grepp under matchen, men eftersom GT hela tiden kunde kvittera så blev det en frustrerande upplevelse både nere på planen och på läktaren. Speciellt då när HIK trots mängder med hörnor (14 stycken!) inte kunde få in bollrackaren i mål på dessa. GT var alltså ”25%-iga” då de hade blott fyra hörnor, men lyckades i alla fall få in en boll av dessa. Lite att jobba på för HIK!

Nä, det var inga speciellt muntra miner varken på planen eller på läktaren när domare Lisell blåste av matchen. HIK skulle ha vunnit. Basta! Ett flertal skarpa lägen som brändes, samt dessa förbannade hörnor alltså…

En titt på tabellen så här i inledningen av seriespelet får inte heller mungiporna på oss HIKare att peka uppåt. Näst sist, med en poäng på två matcher! Inte ofta man ser HIK så långt ner i en division 1-tabell! Sen har vissa lag spelat fyra matcher, vissa tre, och som i HIKs fall även vissa bara spelat två, och det återstår ju i princip 90% av säsongen att spela. Men, med tuffa matcher inledningsvis, dålig utdelning trots många vassa chanser, och en horribel hörnstatistik (HIK enda lag i serien som ännu inte gjort mål på hörna!), så finns det en hel del att jobba på, helt klart.

Ska vi vara med och hugga på kvalplatserna måste vi kunna förvänta oss stadig förbättring, och den måste helst börja synas redan i nästa match. Inte heller den en lätt uppgift; Östersund borta.

Men men, vi ger oss inte! Snart sitter hörnmålen och klättringen i tabellen ska börja ta fart. Det både tror och hoppas vi!

Kämpa Lunden!

Matchstatistik:
Helenelund – GT/76 5-5 (3-2).
Spelplats: Sollentunavallen. Avslag 13:30 söndag 26 november.
Publik: 67.
Målskyttar HIK: Ahlqvist 3, Hård 1, Svanborg 1.
Målskyttar GT: Tillberg 1, Wik 1, Nyström 1, Kellander 1, Wimo-Söderlund 1.
Hörnor: 15-4. 0-1 i hörnmål.
Utvisningsminuter: 40-50.
Straffar: 0-0.
Domare: Dennis Lisell.

 

Stefan T2023-11-27 19:42:42
Author

Fler artiklar om Helenelund