Hovet, Johanneshov, 2019-01-25 19:00

AIK - Oskarshamn

Obesegrade Tranås härnäst

Imorgon lördag väntar ett riktigt eldprov för Frillesås då man drar till Bredstorps IP för match mot Tranås Bois. Bataljen startar 14.00.

I en rekordjämn serie skiljer det endast fem poäng upp till Boltic, med en match mer spelad, på kavalplats för Frillesås. Lördagens motståndare Tranås ligger en poäng bakom Karlstadslaget och vill således ha ytterligare en vinst för att ta tillbaka sin placering. Frillesås å sin sida tar vid seger upp kampen om kvalplats uppåt igen då man har kvar att möta flera av de lagen som ligger placerade just framför.

Hittills under säsongen är faktiskt Tranås obesegrade hemma på Bredstorp och enda poängtappet är mot Nässjö på annandagen då de båda lagen spelade oavgjort. Så det blir helt klart en grannlaga uppgift för Frillesås att försöka betvinga smålandslaget med Frillesåsbekante Marcus Tamminen i laget. Marcus har haft en lyckad säsong så här långt och ligger på delad tredje plats i den interna poängligan med sina 14 fördelat på ett mål och tretton assist. Men de som helt klart ligger bakom lagets framgångar denna säsong är Ivan Lebedev 22+8, Konstantin Akhlestin 13+1 och Robin Östh 16+3 men också rutinerade Lars Lindh har ett finger med i spelet. Vid lagens möte på Sjöaremossen före jul låg denna kvartett bakom sex av sju mål vilket visar att Frillesås verkligen måste se till att hålla koll på de här herrarna. Man har också piffat till truppen genom att plocka in Peder Mannerberg sent på säsongen och han har lyckats att producera ett mål och sex assist på de sex matcher han deltagit i.

Frillesås kommer till spel efter en bra träningsvecka och med en ny laddning självförtroende efter den välbehövliga segern hemma mot Mosserud. Men för att ha fortsatt lycka med resultaten så gäller det att skärpa till spelet ytterligare för annars känns poäng imorgon relativt avlägset. Laget är i stort sett desamma som senaste helgen med den skillnaden att Kent Hellstadius och Anton Bohlin kliver ur spelartruppen och Mattias Olausson kliver in i densamma.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-02-01 22:21:18
Author

Fler artiklar om Frillesås