Önskelista till tomten

Snart är det jul och Ljusdalsredaktionen tar tillfället i akt att skicka en önskilista till tomten.

Visserligen går LBK från klarhet till klarhet och grabbarna i laget gör en mycket bra insats så här långt, men jag är inte känd som en särskilt tålmodig supporter så därför har jag knåpat ihop min alldeles egna, subjektiva och lekmannamässiga önskelista. Istället för kalsonger med hawaiimotiv, ett till fondueset som jag aldrig kommer att använda eller en chokladask från ÖB med enbart likörpraliner så vill jag ha följande saker!   

Bättre försvarsspel - en tidig julklapp är, enligt ännu så länge obekräftade uppgifter, att den tidigare spelaren och tränaren Tomas Harrysson synts på några träningar för att hjälpa till att få ordning på försvarsspelet. Uppgifter som inte ter sig helt osannolika då Tomas gjorde en insats även i november 2009 just för att få ordning på försvarsspelet, sen att laget känns tryggare i just detta spär på misstankarna om att Harrysson har haft ett finger med i spelet!

Bättre lyrspel - hellre för långt än för kort vore ett passande talesätt när det gäller det långa spelet. Att lyrbollarna allt som oftast dimper ner vid mittlinjen innebär i Elitserien skoningslösa spelvändningar och eftersom laget är på väg framåt innebär det att man bjuder motståndarlaget på onödigt bra målchanser.

Totalbandy - begreppet totalfotboll uppfanns på 70-talet i Holland och betyder enkelt förklarat att spelarna byter positioner varefter spelet utvecklar sig. Det är aldrig fel att spela med tålamod, värdera lägen och vända hem men min önskan att när laget anfaller så skall första spelalternativet vara att passningen skall gå till en spelare på väg framåt med fart, det innebär att även backarna måste kunna göra sig spelbara och ta en åkning framåt och istället faller t ex en mittfältare tillbaka och täcker upp. Förhoppningsvis gör detta att det blir mer rörlighet och att man får ett tyngre tryck på motståndarlaget när man väl anfaller.

Om tomten vill slänga med en drömvinst på lotto också spelar vi bandy inomhus i Ljusdal nästa år!

Imorgon är det dags för match i ABB Arena mot hemmalaget Västerås och även Ljusdals supportergäng Lightnings kommer dit med ett ännu okänt antal fans!

Hemmalaget är givetvis favoriter men förhoppningsvis så kan LBK stjäla åtminstone en pinne.

Tips: 4-4

Webbredaktionen2012-12-08 21:39:05

Fler artiklar om Ljusdal