Otroligt ineffektivt...

Ljusdals oskärpa framför mål är ett stort bekymmer, två matcher mot bottenkollegor och bara en poäng känns lite bittert.

Ljusdals hemmamatch mot Kalix kan nog varit den minst välspelade matchen jag sett på flera år. Nog för att det var snöfall som ställde till för spel längs med isen, men inget av lagen såg speciellt sugna på att spela, än mindre på att vinna. Kalix fick två straffar rätt tidigt som man dundrade in, medan Ljusdal fick en straff som man brände (tredje brända straffen i rad för Björklund, bytbytbyt!!). Ljusdal ägde annars mestadels av spelet, men man kom inte speciellt långt i sina försök till anfall och det enda målet man lyckades göra var när Kalle Mårtensson får till ett kalasskott från dålig vinkel.

Detta var lite mer än halvvägs in i matchen och man fick en känsla av att med lite mindre snöfall och mer skärpa framför mål så skulle Ljusdal kunna vända på steken, men tyvärr saknades tillräckligt med glöd och istället för 2-2 och vändning kom 1-3 på hörna i den 82a minuten, tack och god natt.

Idag (läs igår) väntade Sirius på bortaplan och jag kan väl inte påstå att man hade speciellt stora förhoppningar på matchen. Tyvärr kunde jag inte följa matchen live utan fick höra några korta snuttar från Micke Svärds (RadioLjusdals egna Lasse Granqvist) radiobevakning. Som det lät där hade Ljusdal ett litet övertag i matchen men inte lyckats förvalta sina chanser, mycket slarv i passningsspelet och ja, allmänt taffliga.

Jag kan inte sätta fingret på varför Ljusdal går kräftgång just nu, men jag kan säga att högst på min önskelista är en mental inställning som klingar ”NU JÄVLAR” och en grupp som värnar om LBKfamiljen, det som vi tillsammans byggt upp under så många år håller på att glömmas bort och alla verkar inte dra åt samma håll längre. Jag tror att med lite mer uppoffrande och vinnarvilja hade vi haft fyra poäng i dem här matcherna.

Sen vill jag skälla lite på Lightnings, släpp minglet och kom in i matchen!


//Anton Zetterquist

Anton Zetterquist2013-12-19 09:14:19

Fler artiklar om Ljusdal