Pierre Roos har gjort sitt i Hammarby

Pierre Roos har gjort sitt i Hammarby

Huvudtränaren och Hammarby Bandy går skilda vägar efter bara en match.

Under torsdagseftermiddagen kom beslutet att Hammarby Bandy kommit överens med tränare Pierre Roos om att avsluta hans uppdrag i Bajen. Beskedet kommer efter en tung vecka i Bajenland där derbyt mot AIK var en knock out utan dess like. Förlusten med 3-11 har satt sina spår och det känns som tränare Roos inte får fortsatt förtroende att leda Bajen framöver, även om den officiella förklaringen sägs grunda sig i ett "ömsesidigt beslut". Från och med nu kommer den tidigare assisterande tränaren Carl Malm ta över tränaruppdraget, och jakten på en ny assisterande tränare har inletts. Det ryktas om att förra säsongens huvudtränare Stefan Karlsson kan vara på väg tillbaka, även om han själv förnekar uppgifterna till Sportbladet.

Innan den officiella hemsidan la ut nyheten om att Pierre Roos och Hammarby Bandy gått skilda vägar skrev Sportbladet att Hammarbys spelartrupp hade haft en omröstning där en majoritet av spelarna uppgavs ha röstat bort Pierre Roos. Omröstningen ska ha skett bara dagar efter den tunga derbyförlusten mot AIK.

På officiella hemsidan går det att läsa att: "Beslutet är ömsesidigt och välförankrat hos Hammarby Bandys spelartrupp."

Så här säger Hammarby Bandys ordförande Pär Steen om torsdagens beslut till Hammarbybandy.se: 
- Det känns bra att vi på Hammarby Bandy tillsammans med Pierre Roos går ut ur den här situationen med högt huvud och att vi är överens. Det är väldigt skönt, och jag hyser en stor respekt för Pierre och hans förmåga att visa förståelse för den här situationen.

Den "nya" huvudtränaren Carl Malm får bevisa sig direkt då det bara är ett dygn kvar till nästa match i Elitserien. Bollnäs kommer till Gubbängshallen och matchen startar klockan 19:00.

Bakgrund: Pierre Roos anställdes i maj 2020 och presenterades av den dåvarande ordföranden Anders Gidrup på twitter. Dagen efter beslöt sig Gidrup för att avgå som ordförande i Hammarby Bandy.

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-11-19 17:32:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy