ABB Arena Nord, 2019-01-16 19:00

Västerås - Tingsryd

Poäng ska bärgas

Poäng ska bärgas

Imorgon lördag gästas Frillesås av Jönköping Bandy i den näst sista hemmamatchen för säsongen. Matchstart är 14.00.

Om ett lag kan undvika djupdykningar och hålla en jämn resultatnivå brukar det oftast synas i en tabell och det är precis vad man kan säga om Jönköping. Inte en enda resultatkollaps, måhända med undantag för förlusten mot Mosserud borta men där kan det ymniga snöfallet vara en del av förklaringen. Man har spelat jämnt hela säsongen och tagit bra skalper i form av segrar mot bland annat Tranås och Finspång vilket i dagsläget placerar laget på en fin fjärde plats, endast två poäng bakom kvalplacerade Tranås på andra plats. Poängmaskinen, Oscar Henriksson har fortsatt att producera framåt, tillsammans med Kalle Ahlgren, och de har stått för 47, 34 och 13, av lagets 84 gjorda mål hittills.  Noterbart är att av dessa 34 mål från Henriksson har 11 kommit på fasta situationer.

Av statistik kan man få fram många intressanta siffror. Jönköping har bland annat satt 100 %, 6 stycken, av sina straffar där Frillesås har 79 %, 11 av 14. På hörnor har Jönköping satt 11 av 131 medans Frillesås har gjort mål på 12 av 155. När det gäller frislag har Jönköping ett litet övertag med sina tre mål mot Frillesås enda. Men trots det så tar Frillesås hem segern totalt sett med sina 29 % på fasta situationer mot 24 % för Jönköping. Frillesås har också gjort fler mål än lördagens motståndare då hemmalaget har 85 mot Jönköpings 84. Men som det heter, statistik, statistik och förbannad lögn.

Nu gäller det för Frillesås att ta på sig blåstället och bjuda upp till kamp de här tre sista matcherna för säsongen. Man har kunnandet i laget och gör bara alla sitt jobb så har man goda möjligheter att ta nya fräscha poäng redan mot Jönköping. Men som alltid är smålänningarna svårspelade och ger sig aldrig innan hela matchtiden har gått.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-02-15 21:54:22
Author

Fler artiklar om Frillesås