Poängtapp mot nästjumbon

Det blev ingen munter kväll i Recoverhallen i Uppsala för de tillresta HIK-supportrarna, när HIK gjorde en synnerligen svag insats mot hemmalaget Uppsala BoIS, i en match som slutade 3-3.

Efter en svag insats mot Spånga (jumbon i serien) senast, som i alla fall till slut vanns med klara 7-1, förväntade vi oss en uppryckning när det nu var nästjumbon som stod på tur. Det blev tyvärr precis tvärtom.

Första halvlek mot Spånga var säsongens dittills svagaste insats, då ett trögt HIK gick till pausvila med "bara" 3-1. I andra halvlek skärpte HIK till sig och rann iväg målmässigt med fyra ytterligare mål. Nu blev det nästan en repris, i alla fall på första halvlek, då HIK förvisso inledde skapligt och gick ifrån till 0-2 efter en dryg kvart. BoIS reducerade till 1-2, men HIKs pålitlige målmaskin Micke Andersson drämde in 1-3 på straff. Uppsala fick sedan själva en straff strax innan halvtid, som även de förvaltade, så ställningen var 2-3 i paus. Vi hoppades på en liknande utveckling som på Spånga IP fem dagar tidigare, men den uteblev... helt och hållet dessvärre!

Ett enda mål föll i andra halvlek, och det kom från hemmalaget BoIS i den 54:e minuten. HIK såg vilset och orkeslöst ut. Vad man man än försökte skaka fram ledde det inte mer än till ett antal missriktade distansskott, desperata soloåkningar som alltid ledde till att man blev av med bollen, samt en orgie i hörnor som alla resulterade i samma sak; inga gjorda mål. HIK hade under matchen hela 16 hörnor, men ingen resulterade i mål! Närmare än ett klockrent stolpskott kom man inte.

HIK blev alltså "nollat" i andra halvlek, mot nästjumbon. Det är tyvärr lika illa som det låter. Om min statistik stämmer var detta den första halvleken (och förhoppningsvis den sista!) som man inte lyckades peta in bollen under en halvlek på hela säsongen!

Ja, vi får hoppas att det här var säsongens bottennapp. På´t igen redan i morgon söndag, då HIK spelar sin sista hemmamatch för säsongen mot Västerås Bandy. Då krävs en uppryckning för att avsluta snyggt på hemmaplan. Säsongen avslutas sedan i Gubbängen mot GT/76 nästkommande söndag.

En kommentar angående Uppsala BoIS matchställ måste ju bara tilläggas: Nog för att det är bandy, och division 1 (tredje högsta serien), men finns det ingen form av regelverk för "enhetligt matchställ" även på denna nivå? Hälften av BoIS spelare bar vit hjälm, och andra hälften svart hjälm! Och som om det inte var illa nog noterade vi på läktaren att Uppsala BoIS målvakt hade en UNIK-målvaktströja på sig!! Alltså, på riktigt? Har man inte ens fullständiga matchställ? Helt otroligt!!

Matchfakta:
UPPSALA BOIS - HELENELUNDS IK 3-3 (2-3)
Publik; 45 inrapporterat, men egentlig siffra någonstans runt 20-25. Elva HIK-are, varav tre Lundeners.
Målföljd: 0-1 0-2 1-2 1-3 2-3, 3-3.
Hörnor: 6-16. Straffar 1-1.
Målskyttar HIK: Axel Århammar, Micke Andersson, Daniel Mökander.