-
-

Premiär i moll

Det blev inga poäng i premiären för Frillesås. Tranås kunde ta med sig båda poängen hem till Småland efter klara 1-11.

Visst var isen inte den bästa, men det var lika för Tranås. Visst har inte Frillesås varit på stor is sedan ett bra tag tillbaka, men det har inte heller Tranås. Därför borde man kunnat ge smålänningarna en betydligt tuffare match än man gjorde igår. Vinsten till gästerna var inget att säga om men siffrorna blev alldeles för stora då Frillesås ändå skapade en hel del lägen som borde resulterat. Man har tre-fyra hörnor som dansar på mållinjen eller träffar Transåspelare i huvudet, skott och inspel som fastnar på ben eller studsar ”rätt” för suveräne Linus Johansson i Tranåsmålet.

Om man ska ta lite detaljer från matchen så har Tranås 0-4 efter första 45 minuterna men är inte alls så överlägsna i spelet. Målen de får är inget de får på grund av att de spelar bort Frillesås, förutom 0-3. 0-1 kommer i den 14: e efter ett genombrott från höger då man inte lyckas stänga till för Aklhestin, och samme spelare kan utnyttja ett utkast som slinker förbi Frillesåsförsvaret strax efter. Deras tredje kommer Frillesås på mellanhand och man hinner inte med tillbaka. Halvlekens sista mål tillkommer då Aklhestin snappar upp en andraboll, åter igen på ett utkast, och kan lägga in bollen bakom en övergiven Christian Axelsson.

 Andra halvlek blir tyvärr inte bättre från hemmalagets sida. Man slår mycket långt för att försöka sätta press på Tranåsförsvaret men man lyckas inte vinna tillräckligt med andra eller tredjebollar. Istället vänder Tranås ofta snabbt på spelet och det resulterar ofta i mål. Frillesås ska ändå få ett tröstmål och det gör Johan Jenefeldt i den 69: e efter ett lyft från Anders Ahlstrand. Energin som man får från detta mål raderas snabbt då Tranås lyckas tråckla in en hörna ett par minuter senare. Tranås Robin Östh gör fyra mål denna dag men tyvärr svärtas hans insats ner, i mina ögon i alla fall, när han helt medvetet sätter upp armarna i ansiktet på en icke bollförande Gratjov och bara tacklar ner honom. Hade det varit en grinig och jämn historia så kanske jag förstått det mer men HALLÅ, man leder med 1-10!! Men än mer förvånande kanske det är att han slipper ifrån händelsen utan åtgärd från domarteamet. I alla fall fastställer Lars Lindh 1-11 på en hörna i slutminuterna.

Förhoppningsvis så kan man nu ha tre träningar på Sjöaremossen kommande vecka vilket kan behövas inför helgens dubbelmatchande. På lördag åker man till Motala och man passar även på att dra ner till Gamleby för att spela av den uppskjutna premiären mot Tjust dagen efter.

Truppen mot Tranås: Christian Axelsson, Anton Bohlin, Tommy Jönsson, Niklas Wiklander, Anders Ahlstrand, Joakim Strömbäck, Simon Stenvall, Mattias Olausson, Johan Jenefeldt, Daniel Gratjov, David Emretsson, Timmy Wiklander, Daniel Gunnarsson, Marcus Blickander, Björn Zetterlind.
Målskyttar: Johan Jenefeldt 1+0. Anders Ahlstrand 0+1.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-11-20 17:05:01
Author

Fler artiklar om Frillesås