Returmatch med revanschlusta
Erik Olovsson var bäst på planen i första matchen. Skall han och hela Ale-Surte få chansen att jubla ikapp efter returmatchen och fira en elitserieplats?

Returmatch med revanschlusta

Ale-Surte förlorade den första kvalmatchen med 5-7 mot Vänersborg trots bra spel och en ledning med 3mål. Just 3 mål är vad laget måste vinna med i returmötet för att sammanlagt besegra Vänersborg och vi kan lova att laget brinner av revanschlusta.

För att förstå vilken revanschlusta våra Vildkatter har så citerar vi Erik Olovssons uttalande till Ale Kuriren efter senaste matchen.
"Vi är dumma nog att tro att vi kan vinna det här".
Redaktionen tycker det säger allt om vilken karraktär detta gäng besitter.

Därför blir vår första fråga till tränare Rönnqvist, tror du Ale-Surte kan vända på detta och vinna returmatchen?
Absolut, Olovssons uttalande visar exakt vilket underbart gäng vi är. Utan den tron så skulle det vara meningslöst att ens spela returmatchen.

Hur är då läget i laget inför matchen?
Ungefär som inför första matchen. Den enda som definitivt inte kan vara med från senast är Mattias Olausson som fick en våldsam tackling av Alexander Mayborn så när han landade slog han axeln ur led, hans säsong är därmed över. Annars hoppas jag innerligt att Robin Mohlén kan spela mer än de 4 minuter han var på isen senast (förkylning). Om inte så verkar det som att vi endast kan ställa upp med en avbytare vilket naturligtvis blir ett avbräck för oss i vår jakt att vinna med de tre mål som behövs.

Hur tror du matchen kommer gestalta sig?
Vi kommer gasa på för fullt och hoppas att vi har tillräckligt med tur för att vända detta. Vänersborg å sin sida kan spela på resultatet vilket jag tror det gör. De kommer nog ligga lågt i sina utgångspositioner för att kontraslå på oss vilket gör att vi åter igen måste vara vaksamma och aktsamma med hur vi spelar bollen till varandra i uppbyggnadsfasen.

Laget har fått mycket beröm efter den första matchen, är det något som har en inverkan så att de känner att det här ändå kan gå vägen?
O ja, killarna vet precis vart de står i förhållande till Vänersborg och de känner sig inte underlägsna på någotvis.

Kan vi få en liknande start på matchen som de hade med en tvåmålsledningen efter 15min eller som den pangstart det blev i andra halvlek senast från vår sida så kommer deras spelare bli mycket nervösa. Det bevisade redan i Ale Arena att nervositeten satt utanpå deras tröjor. Vi har fortfarande allt att vinna och de allt att förlora.

Redaktionen vet redan nu att en buss full med supportrar samt många som åker bil upp till Vänersborg kommer för att stötta laget, det måste väl kännas bra?
Absolut! Vi kommer behöva varje gnutta hjälp vi kan få av våra supporters, så se till att heja hela matchen och peppa oss till stordåd.

Då tackar vi för pratstunden och så hoppas vi på ett lyckligt slut.
Tack så mycket.

Elitrapport

För er som inte kan vara på plats i Arena Vänersborg så finns naturligtvis chansen att följa matchen trots allt, det kan ni göra som vanligt via elitrapporten. Klicka på logotypen in under.



Matchinfo

Kval till Elitserien
Lördagen 5 Mars
IFK Vänersborg - Ale-Surte BK
Arena Vänersborg 17.00 


 

Stefan Larsson2011-03-04 22:57:26
Author

Fler artiklar om Surte