Gubbängens Bandyhall, 2021-01-05 19:00

Hammarby Bandy - Sirius

Revansch att utkräva mot Sirius
Det blev förlust mot Sirius på annandagen, revansch ikväll?

Revansch att utkräva mot Sirius

Hammarby behöver studsa tillbaka mot Sirius denna trettondagsafton.

Det nya året startade inte speciellt bra. I lördags föll vi mot Motala på bortais med klara 1-6, ett mindre smickrande resultat, siffrorna blev lite väl stora.

Ikväll finns det inget annat än seger att utkräva av Bajen. Det börjar blir lite väl stora svängningar emellanåt, visst lider vi av spelartapen på Sundin och Pizzoni. Dessutom åkte ju VM-vinnaren Egorychev hem till Ryssland innan årsskiftet. Att det heller inte finns någon is på Zinken gör att vi vandrar i en lång uppförsbacke.

Samtidigt är det bara att bita ihop, kriga för varandra och göra det vi är bra på. Trots allt finns det en grundstomme i truppen och vi har tagit en del fina skalper under säsongen. Framför allt i december månad när Villa och SAIK slogs tillbaka - lägg till bortasegern mot Bollnäs och det finns positiva resultat att blicka tillbaka mot.

Men då är då och nu är nu. Sanningen är den att Hammarby är på 8:e plats i elitserietabellen, långt ifrån vad jag själv och säkert många andra trodde inför säsongen. Visst, vi blev 10:a ifjol men det var i år vi skulle rycka upp oss. Inte minst med tanke på nyförvärven: Mossberg, Fagerström, Milerud, Bulatov och Egorychev. 

Just Daniel Mossberg har varit vass på slutet och legat bakom mycket i Hammarbys spel. Vi får hoppas att han driver på mittfältet även ikväll mot ett Sirius som vi föll mot på "bandyns julafton" med 3-5. Sirius har faktiskt inte vunnit sedan dess men spelat jämnt mot AIK (förlust 5-6) och VSK (förlust 5-6). Senast kryssade man mot Bollnäs (3-3).



Spelare att hålla koll på i bortalaget är givetvis gamla Hammarby-spelare i form av Ted Bergström som gjorde ett mål och två assists sist vi möttes. Även David Thorén nätade den gången, två "ex-Bajare" klev alltså fram då. Vi får hoppas att den tredje "grönvita" Kalle Mårtensson inte gör det surt mot Bajen i afton. 

Fighten i Gubbängens skridsko- och bandyhall betyder mycket för båda lagen. Vid Sirius-vinst och Uppsala-klubben närmar sig 10:e platsen, placeringen som innebär slutspel. Vid Hammarby-vinst och vi kan ta ett kliv upp från mittenskiktet av tabellen. 

Sist Bajen spelade i "Gubbis" blev det förlust mot Broberg med 3-4 trots att vi ledde två gånger om i matchen. Den här säsongen känns det svårt för Hammarby att hålla uppe en jämn nivå matcherna igenom, något som ex-tränare Pierre Roos var inne på under försäsongen och som den nuvarande tränaren Carl Malm också medger: "Stundtals har vi något på gång men vi faller igenom för enkelt", säger Malm till Hammarbys instagramkonto.

Vi får hoppas Bajen tar kommandot och bibehåller det matchen ut. Mot två poäng!

Forza Bajen!

Hammarby - Sirius
Elitserien, 5/1-2021
Avslag: Klockan 19:00
Gubbängens skridsko- och bandyhall


*** *** ***

Fredrik Wiberg2021-01-05 14:19:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy