Hovet, Johanneshov, 2019-01-25 19:00

AIK - Oskarshamn
5 - 4

Ryssarna slog Frillesås

Under fina yttre förutsättningar föll Frillesås borta mot Tranås med 2-4, 1-1. Trots ledning för Frillesås med 2-1 en bit in andra halvlek, och även bud på mer, lyckades Tranås vända och ta båda poängen.

4 februari 2007 var senaste gången Frillesås vann på Bredstorp och då med 9-2 i dåvarande Div. 1 men idag blev det tyvärr ingen repris av bedriften. Och man fick sämsta möjliga start då Simon Stenvall utvisades redan i den 4: e minuten. Tranås lyckades dock inte utnyttja övertaget utan fick själva Christoper Primeus utvisad i den 12:e minuten. Detta var också melodin för hemmalaget som passade på att ta ledningen med en man mindre då Sergey Polin spelade fram Ivan Lebedev bara ett par minuter senare till 1-0. Matchen stod lite och vägde där Frillesås kom in mer och mer i matchen. Och efter knappa 26 minuter får man ett frislag som Fredrik Brandin klipper in till 1-1 vilket var helt rättvist. Även detta mål kom till då laget med en man mindre var det målgörande laget, i detta fall Frillesås. Resten av halvleken hade man några ströchanser var men inget som resulterade för någotdera av lagen.

Andra halvlek startade med ett litet övertag för hemmalaget men efter drygt sex minuter var det Frillesås som tog ledningen då Joakim Strömbäck assisterade till Ante Grip som gjorde 2-1. Det var början på en riktigt bra period från gästerna och bollen dansade stundtals framför Tranåsmålet men idag var den inte på Frillesås sida. Och som så många gånger så får man inte utdelning så kommer målet åt andra hållet istället. Nu blev det på en straff som tilldömdes Tranås i den 61: a minuten och säker exekutor var Lars Lindh som satte sin åttonde straff för säsongen. Strax efter tar Frillesås timeout för att positionera sig inför sista halvtimman av matchen. Man skapar också ett visst tryck framåt men Tranås är även de med på noterna och vaskar fram chanser de också. I den 81: a blir Niklas Wiklander utvisad och då kan Tranås passa på att utnyttja att Frillesås inte var riktigt på tårna defensivt och Ivan Lebedev kan göra sitt andra mål för dagen i den 86: e minuten. I slutet forcerar så klart Frillesås framåt för att få till en kvittering men istället kan Konstantin Akhlestin fastställa slutresultatet i den 92: a minuten till 4-2 Tranås.

Roger efter matchen: ” - Vi gör en helt okej match men fallerar lite defensivt som Tranås kan utnyttja. Deras ryska spelare är duktiga och Lebedev ligger bakom mycket. Trots förlusten var det ett fall framåt jämfört med Mosserud senast och det lovar gott inför onsdagens match mot Nässjö. De vann idag och de kommer fulla med självförtroende och det gäller för oss att höja oss ännu några snäpp. Men vi ser fram emot matchen och har också träningen på måndag för att fixa till vissa detaljer.”

Truppen mot Tranås: Christian Axelsson, Marcus Blickander, Niklas Wiklander, Simon Stenvall, Johan Jenefeldt, Oscar Bruhn, Robin Mohlén, Ante Grip, Joakim Strömbäck, Fredrik Brandin, Rasmus Olsson, David Emretsson, Mattias Olausson, Daniel Gunnarsson, Johan Wiman.

Poängstatistik: Fredrik Brandin 1+1, Ante Grip 1+1, Joakim Strömbäck 0+1.