Sammanfattning av säsongen 2021-22

Här kommer, något sent, en kort sammanställning av Helenelunds IK Bandys säsong!

Sammanställning av säsongen:

Trea!
Ja, vi halkade alltså ner till tredje plats i och med förlusten i sista matchen (1-6 mot GT/76), vilket givetvis sved då vi tidigare under säsongen bara legat etta eller som sämst tvåa.

Micke Andersson!
Vår bästa spelare i år, och han fick följaktligen ”Wannbergs Pris” av oss i The Lundeners. Stabil och bra, och en massa mål öste han dessutom in. En värdig vinnare helt enkelt.

Målfester!
10-5, 11-1 samt 11-3 tre gånger om! Ja, det bjöds på en hel del målkalas, och lite roligt är det ju att just 11-3 upprepas trefaldigt! Största förlusten för HIK denna säsong blev svidande 3-8 i ändalykten i ”seriefinalen” mot Gustavsberg borta på Ekvallen… den sved!

Förstagångsmötet!
HIK och Mosseruds GF från Karlstad hade aldrig mötts innan denna säsong. Det blev dubbla segrar för HIK i och med 5-4 borta och 4-1 hemma mot Värmlandslaget.

Sviten (del 1)!
HIK inledde med fyra raka segrar, men nådde senare under säsongen åtta raka utan förlust (sju segrar och en oavgjord). Två raka förluster blev den längsta negativa sviten, då vi åkte på ”dubbel-torsk” mot Gustavsberg, på hemmaplan och bortaplan direkt efter varandra.

Sviten (del 2)!
I 95 raka matcher i seriespelet (division 1 östra) från 13 november 2016 till 27 februari 2022 har det funnits minst EN representant från The Lundeners på plats på läktaren för att stötta HIK. En svit vi är oerhört stolta över, och som nu bara ligger fem futtiga matcher ifrån den magiska siffran 100. Den sviten ska givetvis fortsätta, och 100-i-rad-firandet blir något som vi planerar för nu under sommaruppehållet.

Kvalet (för Gustavsberg)!
Ja, ”Gurra” vann alltså division 1 östra, med blott en enda förlust i serien (mot uppstickarlaget Norrtelje som gjorde sin bästa säsong på många, många år), men i kvalet tog det stopp. ”Division 1 östra-fenomenet” gjorde sig återigen påmint. Kvalande lag från vår serie har allt som oftast haft väldigt svårt att kvala sig uppåt, vilket tyvärr indikerar att nivån på denna serie inte riktigt håller samma kvalitet som division 1 norra. Det har visat sig förr, och kommer nog (tyvärr) visa sig även kommande säsonger.

Draget!
Mot DIF hemma på Sollentunavallen var stämningen på topp! DIFs klack mot The Lundeners, och ramsorna avlöste varandra från bägge håll. Så här ska det vara! Att HIK inte bara vinner matchen, utan att vi även vinner läktarmatchen, samt att det var en fredagskväll med avslag 19:30 var alla trevliga ingredienser som stod för den härliga inramingen.

Annandagen!
Vi supportrar mötte upp 11:30 på Stinsvillan för klassisk bandylunch (pyttipanna, ägg, rödbetor), samt Helenelund Lager med tilläggsetikett ”the Lundeners bandybira” som pricken över i:et! Stort tack till pubens ägare och personal som öppnade tidigare för att ett tiotal bandytokiga skulle få en smakstart på denna ”Bandyns nationaldag”. Sen blev det förvisso bara 3-3 i matchen mot GT/76…

Tabellraden!
14 vinster, 2 oavgjorda, 4 förluster. 119-61 i målskillnad. HIK blev alltså trea efter Gustavsberg (38 poäng), GT/76 (32) och samlade in 30 poäng.

Publiken!
Ett tapp mot förra säsongen, och snittet landade på 75 personer. Gustavsberg och Norrtelje hamnade före oss i publikligan. Bästa hemmasiffra 137 pers mot GT/76 på annandagen. Bara 37 personer dök upp på en fredagsmatch mot Spånga. Bästa siffra borta var 172 borta mot Gustavsberg, och sämsta bortasiffra var blott 18 åskådare i Behrn Arena (ÖSK U-HIK).

Bästa insatserna!
Att vända 1-3 till 4-3 i Norrtelje under andra halvlek var en fröjd att se. Starkt, målmedvetet och balanserat. Kul att se på plats! Revanschen mot DIF (5-1) var härlig! HIK var bleka i första mötet på Östermalm (3-5), så revanschen var synnerligen uppskattad. 11-3 borta mot Köping (i Eskilstuna) var nog den bästa insatsen, speciellt andra halvlek. Spelarna hade verkligen fokus och hade väldigt kul ute på isen!

Sämsta insatserna!
3-3 mot Uppsala BoIS var bedrövligt rakt igenom. Serieepilogen mot GT/76 (1-6) var inte heller någon höjdare, speciellt inte sista 40 minuterna av matchen. De dubbla förlusterna mot Gustavsberg kan vi inte inkludera i detta. De var helt enkelt lite för bra för oss.

Tappet!
När Willy Johansson (son till Björn ”Butta” Johansson) blev skadad och utgick med hjärnkakning i matchen mot DIF hemma på Vallen tappade vi en mycket bra spelare. Willy spelade inte mer denna säsong efter den stjärnsmällen, och vi hade förmodligen behövt honom på slutet av säsongen för att kunna ta ytterligare ett par poäng.

The Lundeners!
Som sagt, den fina sviten förlängd. Tre matcher (bortamatcher) med en representant, och ett snitt på kanske 3 pers på bortamatcherna. Hemmamatcherna som brukligt lite mer frekvent besökta, och där hamnade vi nog på cirka 7 pers i snitt. Pga vissa covid-uppskjutna matcher och därmed ändrade speldatum, covid/övrig sjukdom bland oss själva, hinder i form av omlagda arbetstider, samt övriga omständigheter gjorde att vi inte riktigt kunde matcha föregående säsonger, då vi ibland nådde över tvåsiffrigt (på hemmamatcherna i alla fall), så det blev ett litet tapp helt enkelt. Vi försöker enträget tjata på folk att hänga med på åtminstone några matcher, och ibland lyckas det, men oftast inte. Lite tråkigt, men vi tjatar på och ger aldrig upp. Vi är också medvetna om att OM det skulle dra ihop sig till kvalspel eller liknande i framtiden har vi större chans att väcka intresse bland åtminstone en 10-20 personer som med stor sannolikhet skulle dyka upp då. Under den gångna säsongen lyckades vi få med oss ca 3-4 personer som aldrig gått på HIKs matcher tidigare, och vi hoppas att vi därmed har ”sått ett frö”.
Ramsor, tifo, flaggor mm: Där har vi inget att klaga på. Vi syns och hörs, och det kommer vi fortsätta göra. Med vår positiva inställning till HIK i synnerhet och bandy i allmänhet blir det aldrig några negativa tongångar från vår sida. Hat- och hot ingår inte i vår repertoar. ”Vi värnar om svensk bandykultur” står det på vår supporterbanderoll, och det lever och agerar vi efter till hundra procent.

Mot 100 raka, och nya vinster för HIK kommande säsong!!

Stefan T2022-04-02 10:52:19
Author

Fler artiklar om Helenelund