Lagbanner
Bandyskribenter sökes

Bandyskribenter sökes

Bandysatsningen på SvenskaFans.com - Sveriges största sportsajt - har initierats på allvar och nu är vi på jakt efter ett flertal skribenter för att kunna infria de högt ställda målsättningarna.

SvenskaFans.com har utvecklats väldigt mycket på sistonde. Designen har spetsats till, vi har fått en ny teknisk plattform - som borgar för mycket bättre och smidigare administrationsmöjligheter - och det redaktionella är starkare än någonsin. Det har resulterat i en kraftig tillväxt vad avser besöksantalet och målsättningen är att fortsätta expandera i stor omfattning. SvenskaFans.com/bandy smyglanserades i slutet av 2004 och nu har den riktiga satsningen tagit fart. Vi räknar med att bandysajten kommer att få en helt ny dimension inom ett fåtal månader, vara väluppdaterad på alla fronter och högkvalitativ i allmänhet. Ambitionen är att bevaka samtliga allsvenska lag i ganska stor utsträckning från och med i höst kryddat med gedigna landslagsskriverier. 

SvenskaFans.com/bandy ska stärka bandyintresset
Vår intention är - i form av storsatsningen på Sveriges största sportsajt - att ge bandyn värdefull uppmärksamhet inför en bred idrottsintresserad publik. Tanken är att vi ska se till att göra bevakningen mer nyanserad, stärka bandyintresset och bidra till att förbättra stämningen mellan supportrarna. Syftet är att SvenskaFans.com/bandy ska utgöra ett ypperligt komplement till klubbarnas officiella sajter, supporterklubbarnas webbplatser och bandysm.se. Det får på intet sätt bli tal om att trampa någon part på tårna. Grundläggande, faktabaserade och snabbt publicerade nyheter i rent informationssyfte utgör för övrigt inte SvenskaFans.com/bandys huvudinriktning, utan det låter vi till stor del andra sajter ta hand om. Vi vill istället inrikta oss på annat som kompletterar bevakningen på de övriga sajterna. 

Supportervinklat innehåll
Syftet är att en viss del av materialet på SvenskaFans.com/bandy ska vara supportervinklat och besitta en annan prägel än på de officiella sajterna och bandysm.se. Våra skribenter ska exempelvis inte behöva oroa sig för att granska favoritklubben lite kritiskt och "ta fram motorsågen", vilket i vanliga fall är en omöjlighet om man skriver för en officiell sajt. Därmed inte sagt att det får bli tal om påhopp, personangrepp och i allmänhet olämpliga skriverier. Texterna måste givetvis vara 100 procent seriösa, sakliga och konstruktiva. 

Skribenter sökes
Många lagsidor är under stark utveckling, inte minst designmässigt, och i stort behov av fler skribenter. Vi söker i första hand skribenter till följande lag: Edsbyn, Falu BS, Hammarby, Ljusdal, Sandviken, Motala och Sirius. Skribentåtaganden som berör övriga allsvenska lag kan bli aktuella. Vidare kan det bli tal om fler Division 1-lagsidor utöver Kalix, men det blir troligtvis inte verklighet innan våren 2006.

Krav för att bli skribent
De grundläggande kraven för att bli skribent utgörs av en åldersgräns på minst 18 år. Ett stort engagemang och bandykunnande gällande det egna favoritlaget och bra koll på bandy-Sverige i allmänhet är ett måste. Vidare är en god förmåga att uttrycka sig i skrift oerhört viktigt. Meriter av liknande åtaganden tidigare är för övrigt ett stort plus.

Kontakta centralredaktionen
Besitter Du de rätta egenskaperna och är intresserad av att hjälpa till med att utveckla SvenskaFans.com/bandy? I så fall ska Du kontakta centralredaktionen som består av John Wikberg, Andreas och Johan Söderman. Vi nås på bandy@svenskafans.com.

Centralredaktionen2005-09-02 01:20:00

Fler artiklar om Sandviken