SAIK höll nollan i premiären

På eftermiddagen i går spelade Sandviken sin första träningsmatch. I Edsbyn Arena mot Falu BS. Matchen slutade hela 7-0 till SAIK.

Sandvikens AIK - Falu BS 7-0 (2-0) 1 - 0 Stefan Andersson, 2 - 0 Stefan Andersson, 3 - 0 Gustav Björkman,
4 - 0 Linus Forslund, 5 - 0 Patrik Nilsson, 6 - 0 Daniel Mossberg,
7 - 0 Patrik Nilsson

Matchen började med att Stefan Andersson gav SAIK ledningen med 1-0 rätt så omgående. Detta efter att Patrik Nilssn stått för fint förspel. SAIK spelade med ett högt bolltempo och spelade i stort sett ut Falun genom hela halvleken. Man tröttnade ut sin motståndare, när man höll bollen i laget länge. Ungefär som när man får jaga för länge i kvadraten, på en fotbollsträning. Innan halvtid gjorde SAIK ytterligare ett mål, återigen Stefan Andersson. Denna gång på hörna, SAIK hade sju hörnor i den här halvleken. Falun blev lite bättre mot slutet av halvleken, men SAIK var fortfarande överlägsna.

Gustav Björkman utökade siffrorna till 3-0, det första han gjorde i andra halvlek. Sen trillade bollarna in bakom Jonas Persson i Falun-målet. Matchen slutade till sist 7-0 till SAIK. Kul var att 16-årige Linus Forslund fick göra ett av målen. SAIK höll sitt höga tempo även i en här halvleken och Falun lyckades inte hänga på. SAIK stod för ett bra tekniskt spel och höll en bra försvarslinje. Falun var uddlösa och tog inte för sig särskilt mycket. Patrik Nilsson var en av de mest framstånde i SAIK i dag. Dominerande på planen och så gjorde han två mål och två målpass.

Nästa gång vi har chansen att se SAIK är nu på torsdag, i Champions Cup i Edsbyn. Då möter vi Vetlanda, 21:30. På fredag är det match mot Tornio PV.