Final för SAIK i morgon

Efter att Sandviken vunnit mot ryska Zorkij med 6-4 i semifinal nummer ett i Champions Cup väntar nu final i morgon klockan 18:15. Motståndare blir Neftyanik som straffade ut Västerås.

Zorkij hade vunnit sju raka matcher innan de stötte på ett heltänt Sandviken. Trots ett gäng storstjärnor, bland annat Magnus Muhrén, kunde de inte rå på Sandviken.

Sandvikens första mål för matchen kom efter en kvart på hörna. Målet gjordes av lagkapten Daniel Eriksson som gjorde ytterligare ett mål (då på straff) innan paus. Dessutom gjorde Patrik Nilsson ett mål för SAIK och Magnus Muhrén ett för Zorkij så det stod 3-1 till SAIK i paus.

Sandviken är en lagmaskin och behöver inga storstjärnor, så förlusten av Magnus Muhrén till Zorkij kommer inte försvaga laget kommande säsong. Fast även om man är ett "lag-lag" så har man stjärnor i bland annat Patrik Nilsson och Daniel Eriksson.

I den andra halvleken ryckte SAIK till 6-2 efter två mål av Patrik Nilsson och ett av Henke Hagberg. Då fick Zorkij snygga till siffrorna, och matchen slutade till sist 6-4 till SAIK. Magnus Muhrén var inte nöjd med sitt lags insats mot sin gamla klubb SAIK:
- Jag kände mig pigg, men vi spelade katastrofalt. Vi var helt chanslösa. Sandviken har mer passningar och sätter upp bollen på ett annat sätt, vi åker bara. (Detta sade han till bandysm.se.)

Kanske är det så att "Murre" insett att han gjorde ett feldrag när han åkte till Ryssland? Fast det förstås, han tjänar ju bättre i det gamla Sovjet...

Det spelet som SAIK visade upp kommer förmodligen räcka till seger mot Neftyanik i morgon och där med totalsegern i Champions Cup. Förra året slutade SAIK på fjärde plats och Neftyanik på sjätte plats i turneringen så båda lagen har förbättrat fjolårs-positionerna.

Zorkij-Sandviken 4-6 (1-3)
0-1 (15) Daniel Eriksson, 0-2 (32) Patrik Nilsson, 1-2 (37) Magnus Muhrén, 1-3 (44) Daniel Eriksson, 1-4 (48) Patrik Nilsson, 2-4 (50) Fredrik Rinaldo, 2-5 (51) Henrik Hagberg, 2-6 (67) Patrik Nilsson, 3-6 (85) Nikolaj Kouljagin, 4-6 (86) Christer Lystad.

Noterbart är att 50 procent av Zorkijs mål gjordes av svenskar och 75 procent av målen gjordes av nordbor. Ryssarna behöver oss vikingar...