Lagbanner
Säsongsavslutning med Dino

Säsongsavslutning med Dino

På presskonferensen efter finalen meddelade Stefan Söderholm att han slutar som tränare för SAIK efter 2,5 år. Det blev final varje år med Dino som coach och ett SM-guld.


En sammanfattning av den här tiden med Dino är på sin plats.
Får man säga grattis till SM-silver?
Det får du säga men vi var inte nöjda, vi skulle vinna finalen. Sen är vi nöjda med saker under säsongen men inte med finalen.

Vi börjar med finalförlusten i årets final. Varför räckte det inte den här gången?
Vi kan bättre än vi presterar, sen kanske VSK känner att de hade kunnat vara bättre också.
Vi börjar bra men får inte hål på Bergwall, sen tappar vi och har en period där vi gör fel saker, vi blir stressade och åker rätt in i deras lag och förlorar bollen. Sen var vi nära att komma ikapp efter en bättre andra halvlek men de får göra för enkla mål på oss.
 
Du tog tillsammans med Zeke över när det var riktigt mörkt i december 2012, vad hade du för tränarmeriter innan dess?
Jag hade inte varit tränare men att spela på elitnivå ger bra erfarenheter det också.

Hur tänkte du då?
Jag visste hur roligt det är med elitidrott och det skulle handla om några månader och jag ville ta chansen att vara med.

Förra året blev ju väldigt speciellt med ett inhopp som spelare i slutspelet.
Ja verkligen.  
 
Kände du då att du kanske avslutade din spelarkarriär för tidigt?
Jag är inte sådan så jag funderar vad jag skulle gjort istället. Då hade jag inte tid att träna så mycket som krävs för att hålla den nivån man måste ha så det var rätt att sluta då. Visst saknade jag matcherna men det går inte att spela om man inte är förberedd.
 
Vad får dig att kliva av nu?
Det är helheten, jag har haft förmånen att vara heltidsanställd tränare men jobbet är på kvällar och helger och då blir det lite tid till familjen. Jag känner att jag vill göra något annat och då går jag tillbaka till mitt jobb för att utvecklas där.
Sen känner jag att spelarna behöver nya idéer för deras utveckling.

Vilka råd skickar du med SAIK för att återta tronen 2016?
Det är ju inga hemligheter. Det handlar om att ha en trupp man tror på, att träna bra och vara smarta i spelet.
Blir serien ännu mer oviss till nästa år?
Det beror mycket på hur det blir med spelare från Ryssland. Villa får en dimension till i sitt spel med Esplund. De verkar ha mer på gång också. Samtidigt så förlorar VSK Esplund som betytt mycket för dem i år. Bollnäs verkar ha något klart eftersom de gör plats i truppen. Det blir nog ovisst men främst Villa och Bollnäs som kan bli starkare.
Sen om det blir så att Murren blir med i ledarstaben i Villa så har han erfarenheter från SAIK som han kan ta in där. Jag tror det är nyttigt för flera klubbar att plocka in personer med erfarenheter från andra lag.

Hur ser dina planer ut för framtiden, ungdomstränare i sonens lag kanske?
Det vet jag inte riktigt men jag kommer väl att finnas med och hjälpa till eftersom mellansonen spelar. Det finns ledare där men på ungdomssidan är det bra om det är många ledare.
 
Då tackar jag för all tid då tagit dig för att hjälpa oss på Svenskafans att förstå bandyn bättre och önskar lycka till med dina framtida uppdrag.
Tack för det, det har varit roligt att kunna bidra.
 

Thomas Paschen2015-03-22 12:30:00
Author

Fler artiklar om Sandviken