Säsongen är över för Bajen

Säsongen är över för Bajen

Det blev förlust i den sista semifinalmatchen mot Sandviken.

En dramatisk matchserie är över. Vi hade tabellsegraren i gungning men festen kom av sig på Zinken i fredags och den avgörande matchen i Göransson Arena fick ett snöpligt slut.

Semifinal fem slutade 2-2 efter ordinarie tid och i förlängningen klev Daniel Berlin fram för SAIK. Ett matchavgörande mål som skickade Sandviken till Studenternas och Hammarby tillbaka till Stockholm.

Vi borde avgjort det hela i fredags men när det gällde som mest klev de tongivande spelarna fram hos "Stålmännen". Säfström, Mossberg, Edlund och Berlin. Alla lyfte sig i de två sista semifinalmatcherna. Bajens offensiv kom av sig och det tuffa matchandet tog säkert ut sin rätt. Fem matcher mot Vetlanda och fem matcher mot Sandviken sliter på en startelva.

Det har trots allt varit roligt att följa Bajen denna säsong och spelarna bör efter ett par dagar vara nöjda över hur året blev. Nu får vi istället en ganska väntad final i Uppsala på lördag. Sandviken mot förra årets SM-vinnare, Edsbyn. Svårt att sia om vem som drar det längsta strået i den duellen!

För Hammarbys del gäller det att ladda batterierna, inte fuska i sommarträningen och komma tillbaka starkare i höst.

Som vanligt ska det bli intresssant att se vad årets Silly Season innebär för truppen. Kommer åldermannen Kalle Spjuth finnas med en säsong till? 

Forza Bajen!

*** *** ***

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2018-03-12 15:26:00
Author

Fler artiklar om Hammarby Bandy