Säsongens första seger

Då var säsongens andra hemmamatch avklarad, och säsongens första seger är ett faktum efter 6-4 mot Vetlanda på ett alldeles för öde Hällåsen. 847 personer letade sig upp på Hällåsen denna perfekta bandykväll, två grader i luften och varken blåst, regn eller snö syndes till. Rolf Larsson blev matchens stora stjärna med tre mål och ett assist.

Medan de flesta fortfarande undra varför det var så tomt på läktaren så gjorde Vetlanda 0-1 på ett friläge som uppstod efter att Joakim Andersson i bortalaget i stort sett backat sig fri och trots tätt jagad av Moisala så sitter bollen i nätet bakom Wasberg efter redan 46 sekunder. Kvitteringen skulle dock inte vänta länge på sig, då Rolf Larsson står för en fin soloraid som slutar med att bortalaget river ner Rolf som får straff, samma Larsson tar själv hand om straffen och inget misstag från finnen och 1-1 på resultattavlan.

Spelet fortsätter med hemmalaget som det drivande laget, en ramträff och några andra halvchanser innan Nygren sätter 2-1 på hörna i minut 20, ett mål som verkligen gjorde sig förtjänat. 3-1 hängde även det i luften, då Broberg har ett skott till i ramen, men 2-2 kommer istället då Vetlanda jobbar sig in lite i matchen och resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvleken drar igång och återigen är det dom Broberg som tar kommandot, och halvleken är bara åtta minuter gammal då Öhrlund trampar runt på kanten och lägger in bollen fint snett inåt bakåt där Rolf snärtar in bollen snyggt på halvvolley i nättaket. Vetlanda drar strax efter på sig två utvisningar i minut 57 samt 61 vilket gör att Brobergs bollinnehav ökar ännu mer. 4-2 var ett faktum enligt många med 20 minuter kvar att spela, när bollen fastna i nätet på fel sida av stolpen, domare Aidesjö som för övrigt gjorde en bra match dömde mål för Broberg innan Vetlandaspelarna protesterade och visade att bollen faktiskt låg på utsidan av målet, istället blir det hörna till Broberg och på den så får Broberg fast bollen i straffområdet och efter att bollen varit påväg bort både en och två gånger så sätter Robban Dammbro distinkt in bollen till 4-2 och nu kändes det att segern var på G.

Men Vetlanda biter sig kvar i matchen och får en straff i minut 79 då enligt rapporter från dom som vanligt helt opartiska personerna på läktaren tyckte att bortaspelaren får ett felskär och ramlar och då blåser domaren straff, låter min egen åsikt vara osagd. Då jag ser situationen på alldeles för långt håll.

Broberg gjorde dock klart att det här inte skulle bli någon nagelbitare, då Engström sätter 5-3 då det inte ens gått en minut sen straffmålet. Målgesten av Engström tydde på att detta var enormt viktigt. Armarna viftades glatt och #90 såg väldigt lättad ut. Matchens stjärna #70 Larsson sätter sen även 6-3 med två minuter kvar då han helt fri med målvakten Persson inte gör något misstag och "segern är vår" ekade över huvudläktaren. Bortalaget hinner dock med ett sista mål på övertid som såklart inte betyder någonting för utgången av matchen men spikar resultatet till 6-4.

Brobergs tre stjärnor ;

3 stjärnor : Rolf Larsson
2 stjärnor : Jonas Nygren
1 stjärna : Robert Dammbro

Nu är det VSK som gäller på onsdag, 3-13 vann Broberg med i ABB Arena förra säsongen, får vi ett liknande resultat denna säsong? Låt oss hoppas på det.