Säsongens första seger!

I säsongens tredje match kom till slut den första tvåpoängaren, borta mot Östersund.

Jag kan inleda med att nämna att ingen av oss i The Lundeners var på plats för att se denna match, så att skriva en matchrapport blir tämligen knepigt. Men, vi kan i alla fall konstatera att det var fullt drag på stan i Östersund denna helg, med skidtävlingar i fokus, så att hitta hotellrum för HIKs spelare och ledare var inte helt lätt. Ett mysigt boende ute på Frösön blev HIKs hemvist under vistelsen (de åkte upp på lördagen).

Efter att ha följt matchen via Bandygrytan och sett kommentarer på HIKs officiella facebook-sidan kan vi i alla fall konstatera att HIK gjorde en bra insats, i alla fall i större delen av matchen. Sista kvarten verkar dock inte ha gått helt enligt plan…

HIK inledde målskyttet efter bara drygt 5 minuter. Hugo Sundberg målskytt. Hugo skulle visa sig ha en väldigt stor roll i dagens match, då han förutom 0-1 även gjorde 0-2 och 0-4 målen! Plus att han blev utvisad i matchens absoluta slutskede, då HIK förmodligen i panik gjorde allt för att bärga de två poängen.
För även om det stod 0-3 i halvtid (Rasmus Hård stod för första halvleks sista mål), och 0-4 ända fram till den 76:e matchminuten, blev det en riktigt darrig avslutning på matchen.

Hemmalaget spräckte nämligen sin målnolla efter 75:40. Bara knappt fyra minuter senare stod det 2-4, och 3-4 kom på straff i 85:e minuten.
Med andra ord en rejäl nerv i matchen, och trots stora vedermödor kunde HIK till slut bärga de viktiga två poängen på bortaplan. HIKs första vinst alltså, och nu har vi tabellraden 1 1 1 för vinst, oavgjort och förlust.

Noterbart är att HIK efter tre spelade matcher ännu inte gjort ett enda hörnmål, trots 32 försök!

För en mer utförlig matchrapport hänvisar jag till HIKs officiella sida (bör dyka upp inom kort).

Nu väntar ännu en svår bortamatch, mot UNIK/BoIS i Recoverhallen i Uppsala den 10:e december. Förmodligen åker några av oss från The Lundeners upp och ser den matchen på plats.