Seg seger på Spånga IP

Ja, det var sannerligen ingen "samba-bandy" som det bjöds på när HIK tämligen säkert vann med 7-1 mot Spånga/Bromsten på söndagen.

Efter en fantastiskt bra match i Eskilstuna, där HIK på ett övertygande sätt vann med överraskande stora siffror (11-3) mot Köpings IS på fredagkvällen, blev det en helt annan typ av match när Spånga/Bromsten "städades av" med 7-1 i en seg och temposlö tillställning.

Att bege sig till Spånga Idrottsplats tar alltid emot. I mitt tycke är det den absolut ocharmigaste bandyarena man kan tänka sig. Fem trappsteg som läktare, ett speaker- och utvisningsbås framför dessa läktarsektioner, som omöjliggör för åskådarna att se hela bandyplanen, och läget mitt ute på ett fält där det blåser värre än vid Kap Horn. Utsikten mot Hjulsta, Tensta och Rinkeby är inte heller alltför uppmuntrande. Inget man längtar efter, och ni som ännu inte besökt Spånga; gör er inte besväret om ni inte absolut måste!

Eftersom det blåste rejält redan när vi tog oss till förvärmningen på puben i Sollentuna visste vi redan då att det skulle bli en kall och otrevlig upplevelse vädermässigt, men vi hade stora förhoppningar på att HIKs bandyvirtuositet skulle värma. Men, nja.... riktigt så blev det inte.

HIK vann förvisso med 7-1, efter 3-1 i paus, men det sågt segt och oinspirerat ut från HIKs håll. Hatten av för SBBK som lyckades få ner tempot till en för hemmalaget lämplig nivå, samt höll ihop försvaret bra. Sett över matchen totalt känns det märkligt att konstatera att Spånga ligger sist i tabellen, men som vi alla vet ljuger ju aldrig denna.

Den stora positiva överraskningen var att det lilla caféet på hörnet nära bandyplanen, för första gången på många besök, var öppen! Förr var denna alltid öppen, men de senaste fem-sex åren har den varit igenbommad när vi besökt Spånga IP, så då har man fått knalla hundra meter till bort till ishockeyhallen för att köpa kaffe och korv.

Jag går för en gångs skull inte ens in på matchdetaljer, utan kan bara konstatera, tillsammans med de ca 30 (definitivt inte 87!) åskådarna, varav flertalet var HIKare, att detta var en match vi bara spelade av och tog de två poäng vi förväntades ta. Varken mer eller mindre.

Nu väntar Uppsala BoIS borta i Recover-hallen (fd. Relita) på fredag, och sista hemmamatchen på söndag (mot Västerås Bandy). Sedan avslutas säsongen i skandalhallen i Gubbängen där vi möter GT/76 den sista söndagen i februari.

Matchfakta:
SPÅNGA/BROMSTEN BK - HELENELUNDS IK 1-7 (1-3)
Publik: 87 (nja, närmare 30. Åtminstone 20 HIKare, varav fyra tappra genomfrusna Lundeners som stundtals höll sig varma med måljubel och hejaramsor).
Hörnor: 3-7
Målskytt SBBK: Liljestrand 1.
Målskyttar HIK: Olle Bolkeus 2, Micke Andersson 2, Joel Portinsson 2, Daniel Mökander 1.



 

Stefan T2022-02-14 19:32:27
Author

Fler artiklar om Helenelund