Skövde AIK - Eskilsminne
0 - 2

Seger efter rysare
LBK besegrade Haparanda med 3-2 på bortaplan.

LBK tog på söndagseffermiddagen en mycket viktig seger på bortaplan mot Haparanda. Efter en jämn match avgjorde Daniel Rexin i slutsekunderna till 3-2, efter underläge med 2-1 i halvlek. Laget fick ett fantastiskt mottagande vid hemkomsten, när LBK-Lightnings klockan 02.15 natten mot måndag mötte upp spelarbussen vid infarten till Ljusdal med ett hav av bengaler! Stort, riktigt stort.

I början av matchen kände lagen på varandra och det skapades inte så många vassa lägen. Det var inte förrän i minut 17 som det första målet kom och det var Happis som stod för det. Körköö hittade Hiukka i djupet och det var 1-0 till hemmalaget och redan då förstod vi att det skulle bli tufft att få med sig två poäng hem till Ljusdal. Visserligen kvitterade Kalle Mårtensson omgående, när han fri med Hiekkanen rundade honom och la in bollen. Lyftet och passningen stod Emil Melin för. Men det var svårt att komma till vassa lägen och när LBK gjorde det så stod Hiekkanen i vägen som så många gånger förr. LBK hade mycket boll och skapade också en del hörnor, men ingen utdelning. Det blev istället Haparanda som fick utdelning på en hörna i slutskedet av första halvlek. Den här gången var det Körköö som fick göra mål istället och passningspoäng till sportchef,Vuokila. En jämn första halvlek där LBK hade mycket boll och skapade lägen, men Haparanda ställde snabbt, när de fick chansen.

I minut 52 i den andra halvleken får Haparanda straff, när Vuokila var på väg igenom. Straffen skjuter Hiukka stenhårt, men Jonas Svensson räddar skottet. En mycket viktig räddning av Jonas som var mycket bra hela matchen. Båda lagen fortsatte att skapa chanser, men det skulle dröjja till minut 78 innan nästa mål kom. En Haparandaförsvarare spelade med hög klubba i straffområdet och domare, Ronny Andersson från Kalix, blåste straff. Vår skyttekung, Tobias Björklund satte straffen högt och hårt på Hiekkanen och det var 2-2. Båda lagen hade därefter några lägen, men det ser ut att sluta oavgjort. I den nittionde matchminuten tar Tobbe Björklund ner ett lyft till vänster och får fram bollen till Daniel Rexin i mitten på Haparandas planhalva. Danne kommer lite ur vinkel, men får ändå in bollen bakom annars duktige Hiekkanen i Haparandamålet. Underbart av Rexin som alltså blir matchhjälte. Det slutar 3-2 till LBK, som därmed vinner sin sjätte raka seger. Den här gången på Akelius Cape East Arena, där många lag kommer få det svårt i vinter.

LBK ställde upp med ordinarie manskap. Niklas Strömberg var målvaktsavbytare.

Så spelade LBK: Målvakt: Jonas Svensson, Högerhalv: Niklas Eriksson. Högerback: Daniel Eriksson, Libero: Mattias Sand, Vänsterback: Jonas Pettersson, Vänsterhalv: Sebastian Jonsson, Mittfält: Oscar Jonsson, Mathias Stavis och Daniel Rexin. Forwards: Tobias Björklund och Kalle Mårtensson. Avbytare: Niklas Strömberg (mv), Kevin Brown, Jonas Engström, Micke Erhardsson och Emil Melin.

Publik: 369 i –2 grader.

Hörnor LBK: 12 Haparanda: 5

Utvisningar LBK: 2x10. Haparnada: 2x10.

Målen LBK: Kalle Mårtensson, Tobias Björklund och Daniel Rexin.

När spelarbussen så rullade in i Ljusdal ca 02.15 natten mot måndag, så mötte Världens Bästa Bandyfans, LBK-Lightnings upp vid infarten till Ljusdal, med ett hav av bengaler! Spelare och ledare hälsar och tackar och känner tacksamhet och stolthet för mottagandet. Efter 150 mil och två poäng, så kändes det underbart.