Seger i premiären för HaparandaTornio
Marko Herajärvi blev HaparandaTornios premiärhjälte när gränslaget besegrade Vänersborg i premiären.

HaparandaTornio Bandy rivstartade i årets elitserie och besegrade Vänersborg med 5-4 inför 2673 åskådare. Stor matchvinnare blev HT:s finske landslagsmålvakt Marko Herajärvi.

Det var en laginsats och nog också rättvist, säger HaparandaTornios lagledare Mats Grönroos om premiärkvällens seger till HBwebben.se.

Men kvällens seger får gränslaget tacka sin storspelande målvakt Marko Herajärvi för. För hans straffräddning i den 83:e minuten skulle bli matchavgörande. Den finländske landslagsmålvakten klistrade Vänersborgs straffslag och kastade en utkast som resulterade i segermålet för HT Bandy sedan Tuomas Mokko stött in en målvaktsretur.

Pulsen har gått ner, det var jävligt spännande pustar Mats Grönroos
.
Vänersborg inledde piggast och tog också ledningen genom Robin Lindqvist. HT:s Pekka Hiltunen kvitterade på straff i den 19 minuten och sedan följdes lagen åt till 3-3 innan HT Bandy drog ifrån målmässigt. Måltjuven Mikko Rytkönen visade att skarpskyttet sitter i även denna säsong och gav gränslaget ledningen med 4-3. Sen kom matchminut 83:e och HaparandaTornio kunde till slut avgå med segern med 5-4 sedan Vänersborg reducerat i slutminuten.

Matchfakta
IFK Vänersborg-HT Bandy 4-5 (2-3)

Målen: 1-0 (6) Robin Lundqvist, 1-1 (19) Pekka Hiltunen straff, 2-1 (21) Alexander Mayburn, 2-2 (35) Jukka Ohtonen, 2-3 (42) Antti Ekman, 3-3 (50) Andreas Eriksson, 3-4 (78) Mikko Rytkönen, 3-5 (84) Tuomas Mokko, 4-5 (89) Viktor Weiselius.

Laguppställning: Herajärvi - Ohtonen, Hiltunen, Jussila . Vuokila, Norén - Ekman, Larsson, Stock - Rytkönen, Zolotarev.
Domare:Peter Öhrlund.
Publik:2.673.