Seger mot Åtvidaberg
Daniel Svedberg var en av Gripens absolut bästa i matchen mot Åtvidaberg

Gripen vann över Åtvidaberg i Slättbergshallen.

Så har då Gripen fått möta den Allsvenska nykomlingen Åtvidaberg.

Inför 431 betalande åskådare äntrade Gripen isen och var i mångas ögon skyhög favorit till segern. Sådana tankar är dock främmande för undertecknad, då jag vet hur farligt fenomenet underskattning är.

Matchen startade dock mycket bra för Gripen. Man hade till synes full kontroll på händelserna och i den 3:e matchminuten tog man också ledningen genom Mathias Nilsson. Detta mål kändes smått tursamt då Mathias till synes missade bollen (med flit, tro?) i den sista dragningen så att bollen istället rullade in i en öppen kasse då målvakten följt utespelarens rörelse istället för bollen.
I den 4:e minuten var samme Mathias framme igen och satte dit 2-0 och i den 14:e minuten var det äkta hat-tricket klart, 3-0.
I den 23:e minuten gjorde Gripen ett hörnmål, då Anders Christensen stänkte in 4-0 i nättaket.
Men sedan var det "som vanligt" igen. Mathias Nilsson höll sig framme och satte dit 5-0 i den 28:e matchminuten. Ett mål som även fick Åtvidaberg att besluta sig för time-out.
Efter detta spelavbrott var Åtvidaberg betydligt mer alert än man varit tidigare i matchen och i den 31:a minuten gjorde man även mål då ett frislag mycket snyggt skarvades in, 5-1.
I den 36:e minuten så var det dags för vår egen lilla "luftvärnskanon", Mattias Åhlén, att hamna i målprotokollet då han mycket säkert sköt in ett frislag. I den 44:e minuten fastställde sedan Åtvidaberg halvtidsresultatet till 6-2. En fullt rättvis ledning för Gripen, så långt.

Den andra halvleken inleddes långt ifrån lika piggt som den första, från Gripens sida. I den 56:e minuten tog man även time-out, men denna hjälpte föga.
Istället gjorde Åtvidaberg 6-3 i den 59:e minuten, innan så Martin Apelqvist fick ett fint läge som resulterade i 7-3 i den 60:e minuten. I den 67:e matchminuten reducerade Åtvidaberg lite väl enkelt till 7-4.  Daniel Svedberg, en av de klart bästa i Gripen idag, prickade in 8-4 ur en rätt snäv vinkel i den 73:e och sedan gjorde Martin Apelqvist 9-4 i den 75:e minuten. Målen var dock inte slut för dagen, utan Åtvidaberg gjorde sedan mål i den 78:e och 84:e matchminuten. Slutresultatet blev då alltså 9-6 till Gripen.

Denna match var väl kanske ingen höjdare, men första halvlek var iaf mycket bra från Gripens sida.
Visst trodde och hoppades även jag på seger för Gripen, men inom idrotten finns inga direkta garantier för vinst; Man måste liksom "spela om det" först.
Gripens  tränare Mikael Borstner var inte helt tillfreds med egna lagets spel och ansåg bl.a. att laget åkte för lite skridskor samt inte precis följde det man bestämt inför matchen.

Men en seger är alltid en seger. Vi Gripare får nog vara glada åt det, åtminstone!
Närmast för Gripens del väntar nu bortamatch mot GAIS på Heden i Göteborg. Supporterklubben Yellow Front anordnar bussresa och jag hoppas verkligen att många nu vill följa med på denna.
Bortamatch i Göteborg på en lördag; Ja, sämre saker finns ju!