Seger mot Gripen

IFK tog igårkväll en riktigt viktig seger mot Gripen med 6-3 (3-2).

Det var en laddad arena igår som äntligen fick se IFK vinna igen på hemmaplan. Dom nästan 1100 i publiken fick se ett IFK som var bättre än Gripen i det mesta ute på planen, dock fick Gripen den starten på matchen man ville ha då Johan Grahn snodde bollen av Ågren och pangade in 1-0 efter 4 minuter. Men IFK var kalla och drabbades inte av någon större panik utan malde sakta ner Gripen. 3-2 i halvlek kändes lite i underkant efter mål av Thorsson, Ågren och ett riktigt fint mål av Jonas Eriksson innan pausvilan.

I andra halvlek kändes det som luften tog slut för Gripen. IFK fortsatte att anfalla med fart och kom med mycket folk i anfallen. Efter två snabba mål av Lukas Persson så var matchen avgjord och IFK kontrollerade matchen på ett bra sätt. Däremot ska man berömma Gripen för sin effektivitet. Man skapar inte jättemycket lägen men dom man får utnyttjar man på ett bra sätt.

Imorgon är det dags för IFK att åka till Uppsala för att ta sig an Sirius. Ett Sirius som hittills har darrat ordentligt i kvalet. I första matchen mot Gripen hade man många nyckelspelare borta men igår mot Kalix då man hade bland annat Eskult tillbaka så åkte man på en ordentlig mina och förlorade med 5-6 i den sista minuten. Den där sistaminuten verkar vara Kalix grej i detta kval! Igår så fick man däremot inte hjälp av domaren för det sista målet. Starkt av Kalix, dock är jag inte så överraskad för jag visste att man skulle vara med i jakten om en plats i elitserien. Men att besegra Sirius på bortaplan trodde jag däremot inte.

I och med gårdagens resultat så har Sirius lite "kniven mot strupen" imorgon mot IFK i Uppsala. Man har vunnit båda kamperna lagen emellan med 5-1 iår men nu känns det som IFK har en bra chans att knipa poäng. Man visar upp en glöd som inte riktigt har funnits där i seriespelet och man går in till 100% i varje närkamp. Får vi en bra start imorgon så kan Sirius börja darra ordentligt och då finns det stora chanser till poäng.

Det är även en spännande match uppe i Kalix imorgon. För Gripen är det nog sista chansen att haka på dom andra lagen, så poäng mot Kalix är nästan ett måste för Trollhättangänget. Ska man ha poängchans där så måste man fortsätta med sin effektivitet och skapa mera chanser än vad man gjorde mot IFK.

Kommer bli en grymt spännande avslutning på detta kval. Gruppen är fortfarande öppen och det känns som att det kommer avgöras i sista omgången.

Riktigt bra stämning på läktaren igår. Hoppas alla kommer tillbaka till Siriusmatchen som spelas på onsdag nästa vecka. Men först blickar vi framåt mot morgondagens match. Skulle vi ta en seger där så ser det riktigt ljust ut!