Sirius - Villa Lidköping
3 - 7

Seger på Studenternas

Villa vann bortamatchen mot Sirius med 7-3 och är en seger från semifinal.

På onsdagskvällen så var det dags för kvartsfinal 2 ute på Studenternas mellan Villa och Sirius. Villa ställde upp med samma manskap som senast. Skillnaden var att man nu var rejält påkopplade från start och styrde matchen.

En lite halt och lytt Martin Johansson satte 1-0 på en högerhörna. Nästa mål bar till stora delar Alexander Härndahls sigill. Han stal bollen på offensiv planhalva, satte full fräs mot mål och sköt. Christoffer Edlund höll sig framme på returen och satte tvåan. Lite senare gjorde Tim Persson 3-0 innan Sirius reducerade på hörna. 3-1 i paus.

Direkt i andra halvlek så utökade Villa till 4-1 när Joel Brobergs lyftning sopades in på volley av Edlund så att bollen satt som en smällkyss i målet bakom Siriuskeepern. 5-1 gjorde Joel själv innan vi hade hunnit tio minuter in i halvleken och matchen var väl redan här avgjord.

Edlund tyckte att det här med volleymål var såpass kul att han skickade in ett till när han fick träff på ett inspel från Alexander Karlgren. I måndags ritade han på ett nytt fyraårskontrakt och nu välsignar han oss med sådana här konstmål. Det är bara att njuta. Tim gjorde sedan riktigt tjusigt 7-1 innan Sirius kunde hänga in två tröstkassar så att slutresultatet skrevs till 7-3.

En mycket bra genomförd bortamatch av Villamatch där laget hela tiden satt i förarsätet. Framför allt hade man bättre koll defensivt och styrde ut Sirius på ett helt annat sätt än i måndags. Offensivt skapas det ju alltid lägen. Nu har man skaffat sig tre chanser att spika igen kistan och begrava den här kvartsfinalserien för gott.

Första chansen är på fredag hemma i Lisch. Nu snackar vi dessutom löning och bandy på en och samma dag. Kan ju inte bli bättre. Det är bra tryck på biljettförsäljningen redan nu så häll i er lite hojtarolja och gå till Arenan. Det blir kul. Vi hörs.