Seger på Zinken inför jublande supportrar
Ljusdals BK vann med 4-2 mot Tellus och Tobias Björklund gjorde 3 mål.

Ljusdals BK vann på fredagskvällen sin tionde raka seger när man på bortaplan besegrade Tellus med 2-4 (1-2). Men det satt hårt inne. Tellus spelade ett tajt försvarspel och LBK hade svårt att komma igenom. Det stod länge 2-2 i den andra halvleken, men i slutet kom Tobias Björklund fri och satte förlösande 2-3. I slutsekunderna satte Tobbe också en straff och blev därmed tremålsskytt.

Det här var på förhand en match som man visste skulle bli svår. Tellus hade vunnit 4 matcher och förlorat 6 matcher, men inte någon mer än med två mål. Både Örebro och Falun vann här, men bara med 3-2. LBK ställde upp ordinarie och hade bra stöd från läktaren, då det var många LBK-supportrar runt Zinkensdamm.

Det såg till en början bra ut och LBK ägde mycket boll. I matchens femte minut fick Mattias Sand träff på en långhörna och det var 0-1. Passingspoäng för inspelaren Niklas Eriksson. 0-2 i minut 14 av Tobias Björklund på ett friläge. Framspelningen stod passningskunngen Sebastian Jonsson för. En riktig smakstart så klart och nu trodde man att de eventuella nervknutar som fanns hos spelarna var upplösta, men i stället kom Tellus in i matchen. 1-2 i minut 22 av Linus Karlsson. I första halvlekens slutminut hade Tellus en boll inne, men den dömdes bort för spark. 1-2 efter första och det som såg så bra ut från början, kändes nu osäkert och ovisst.

LBK kom ut till den andra halvleken och tog tag i taktpinnen igen, men det blev ändå Tellus som fick in en kvittering. 2-2 av Linus Karlsson i minut 57 och nu tog Tellus över det mesta av spelet. Med kvarten kvar sköt Linus Karlsson, men då tog bollen i ribban. Det såg ut att sluta 2-2, men som så många gånger förr klev vår skyttekung, Tobias Björklund fram och avgjorde. Niklas Eriksson hittade fram med en passning i minut 89. Tobbe kom fri och avslutade mellan benen på Rikard Johansson i Tellusmålet. Ett riktigt klassmål och stort jubel från alla Ljusdalssupportrar som fanns runt Zinkensdamm. På tilläggstid satte Tobbe också en straff och fastställde slutresultatet till 2-4. En enormt viktig seger och ett bevis på att det här laget aldrig ger upp.

Så spelade LBK: Målvakt: Jonas Svensson, Högerhalv: Niklas Eriksson. Högerback: Daniel Eriksson, Libero: Mattias Sand, Vänsterback: Jonas Pettersson, Vänsterhalv: Sebastian Jonsson, Mittfält: Oscar Jonsson, Jonas Engström och Daniel Rexin. Forwards: Tobias Björklund och Kalle Mårtensson. Avbytare: Niklas Strömberg (mv), Kevin Brown, Mathias Stavis, Micke Erhardsson och Emil Melin.

Publik: 378 varav många var LBK-supportrar på Zinkensdamm.

Hörnor LBK: 7 Tellus 5

Utvisningar LBK: 1x10. Tellus: 2x10.

Målen LBK: Tobias Björklund 3 och Mathias Sand.

Nu väntar match mot Rättvik på bortaplan, nu på fredag, den 6 januari klockan 15.00. Svår match igen, men inte omöjligt för ett LBK, som när spelet inte riktigt funkar, ändå vinner och behåller greppet i toppen.