Silly Season 2013/2014 Ljusdals BK: Kaptenen förlänger och ledande personer inom klubben hoppar av
Björn Eriksson fortsätter inte som tränare för LBK.

Silly Season 2013/2014 Ljusdals BK: Kaptenen förlänger och ledande personer inom klubben hoppar av

Som vanligt vid den här årstiden spekuleras det hej vilt bland supportrarna vilka spelare som stannar, lämnar och vilka ny förvärv som kan tänkas ansluta. LBK har de senaste åren haft en låg spelaromsättning och vi får se om det blir likadant denna silly season. Hör gärna av er via mail (tonyandersson73@hotmail.com) eller skriv i kommentators fälten om ni har några rykten som ni vill dela med er av.

Texten kommer att uppdateras löpande i den mån vi får information om spelarnyheter.

Rykten in:

Johan Jansson-Hydling har fått ett kontraktsförslag av LBK och valet står just nu mellan att stanna i Sirius eller att flytta tillbaka till LBK. Beslut väntas under kommande vecka. (helahalsingland.se) Det har varit klart i några veckor att Johan ansluter och nu är det även officiellt, kontraktet lyder på 3 år och vi hälsar Johan varmt välkommen tillbaka till LBK!

Mikhail Sveshnikov har väl egentligen ett stående anbud att återvända till LBK och det är likadant i år. Förhoppningsvis väljer Micha att flytta hem igen efter att ha varit på vift i Vodnik, SAIK och Dynamo Moskva de senaste dryga tio åren. I en intervju med Sovjetskij Sport kan man läsa följande

- De säger att nästa säsong blir den sista för dig

- Låt dem prata. Jag försöker att inte se in i framtiden, så nu kan inte säga hur mycket mer jag ska spela.
Obekräftade rykten gör gällande att Micha kommer att spela en säsong till i Ryssland och att det kommer att bli officiellt inom den närmsta tiden.

Rykten ut:

Marc Samuelsson som har Hammarby som moderklubb kom inför den gångna säsongen från Tillberga, enligt uppgift kan Marc vara på väg söderut igen. 

Tobias Björklund har gjort sig känd och fruktad som en målskytt av rang de senaste åren och sitter även han, enligt uppgift, på ett utgående kontrakt. Stanna i Ljusdal eller vända hem till Bollnäs verkar vara de hetaste tipsen när det gäller Björklund. I dagens Ljusdalsposten dementerar Tobias att han för samtal med Bollnäs. Däremot har han fått ett erbjudande från en annan klubb (Kungälv?) och beslut väntas om en till två veckor. Tobias skrev under helgen på för ytterligare ett år med LBK, nu har han även fått jobb på en revisionsfirma i Ljusdal så förhoppningsvis stannar Tobbe i många år framöver!

Kontraktsförlängningar: Daniel Rexin, Jonas Pettersson, Henrik Cervin (j), Jimmy Svensson (mv), Tobias Björklund, Sebastian Jonsson

Nyförvärv: Jens Hermansson, 26 år, Edsbyns IF (kontraktstid 1+1 år) med Edsbyn som moderklubb kan användas både som försvarsspelare och mittfältare. Andreas Ljus, 17 år, Edsbyns IF (kontraktstid 2 år) anfallslöftet återvänder till moderklubben LBK efter ett par år på bandygymnasiet i Edsbyn och väntas ta en av juniorplatserna. Johan Jansson Hydling Försvarsspelare (kontraktstid 3 år)

Övrigt:

Den senaste tiden har präglats av ett flertal avhopp från LBK. Daniel Eriksson (erbjöds en halvtidstjänst men tackade nej), Sören Ericsson samt tränaren Björn Eriksson har alla avsagt sig sina uppdrag. Dock så kan Björn och Sören tänka sig att finnas kvar i klubben dock i en något mindre framträdande roll. Det mest oroväckande är de uttalanden, eller brist därav, Daniel och Sören gör i Ljusdals Posten. På frågan om varför de två slutar i klubben är de två mycket fåordiga vilket gör att man får intrycket av att det ligger någon form av schism bakom deras beslut. Att fystränaren Stefan Bohlin dessutom stått utan kontrakt, inte blivit kontaktad av styrelsen angående detta och startat försäsongsträningen på egen hand får mig att konstatera två saker. Nummer ett är Stefans fantastiska engagemang för klubben som gör att han tar detta ansvar på egen hand. Nummer två är att något är inte riktigt som det ska inom klubben. Det påstås även att några sponsorer hoppat av men sanningshalten i det vet jag tyvärr inget om. Ordförande Yvonne Oscarsson påstår att läget är under kontroll men om det vore fallet borde rimligen spelarna i A-laget och ungdomslaget som Björn respektive Daniel tränade fått information på ett tidigt stadie om dessa förändringar. Några sådana möten började inte planeras in förrän efter artikeln i LJP. Bandyintresserade Ljudalingar är väldigt oroade över utvecklingen i klubben och önskvärt vore att man vore lite mer öppna och informerade oss supportrar något mer frekvent. Nu spekuleras det hejvilt, det kommer klubben förlora på och det är både onödigt och möjligt att undvika.

Förluster: Jonas Engström Broberg/Söderhamn, Eric Lisell Borlänge, Björn Eriksson (tränare)

Tony Andersson2013-06-11 15:12:00
Author

Fler artiklar om Ljusdal