Silly Season: Alfred Rustas klar för Hammarby

Silly Season: Alfred Rustas klar för Hammarby

Här är det senaste om Hammarby Bandys Silly Season 2021/22.

Under torsdagen blev Alfred Rustas, 19 år, klar för spel i Hammarby. Den talangfulle spelaren kommer närmast från IFK Rättvik, ett lag som kommer spela i Elitserien under den kommande säsongen. Rustas har även representerat Edsbyns A-lag där det blev ett par matcher under säsongen som gick.

Rustas går just nu sitt sista år på bandygymnasiet i Edsbyn och så här säger den offensiva spelaren till hemsidan om valet att komma till Bajen:

- Först och främst vill jag slå mig in i Elitserien så jag får mycket speltid, och att försöka att hålla en hög och jämn nivå, sen är jag ju ganska ung (född -02) och jag vet att det kan ta några år för mig att bli som bäst så jag vet att jag kommer behöva ha tålamod. Jag vet att konkurrensen för en plats i laget är tuff men det ger mig bra motivation då jag vill utvecklas och sporras om en plats. 



Den egna produkten Lucas Dalin har också skrivit nytt kontrakt med Bajen, som gäller över de två kommande åren. Så här säger Dalin till hemsidan om det nya kontraktet:

- Framförallt trivs jag otroligt bra i Stockholm och i klubben. Jag har också en stor revanschlust efter förra säsongen. Det känns schysst mot klubben att bryta det gamla kontraktet och skriva ett nytt på två år. Jag tycker att jag gjorde en bra säsong på det stora hela och att jag utvecklades mycket. Även om det gick tungt för laget förra säsongen vill jag vara med på resan tillbaka till toppen. Laget har extremt mycket potential med en bra mix av äldre och yngre.

Vidare har Bajen säkrat upp Axel Jansson som var inlånad från Falu BS förra säsongen, halven har kritat på ett tvåårskontrakt. Jansson till hemsidan:

- Jag har aldrig haft så roligt som när jag kom till Bajen. Svårt att sätta fingret på exakt vad, men det är en speciell känsla att spela i Bajen och på Zinken. Det var bara att skriva på.

Desto tyngre är det med spelartappen. Kanske Bajens bästa spelare förra säsongen, Daniel Mossberg, valde att signa ett avtal med AIK där han presenterades förra tisdagen. Dessutom har anfallaren Christoffer Fagerström lämnat oss för spel i Ryssland med Bajkal. Två tunga tapp för Bajen men vi får hoppas att rutin kan komma in på annat håll.

Det känns som det måste in ett par spelare till om Bajen ska lyckas ta kliv uppåt i tabellen under den kommande säsongen. Fjolårssäsongen, med en missad slutspelsplats, var en rejäl missräkning sett till förväntningarna.  



Vi summerar Silly Season-läget:

Nyförvärv
Alfred Rustas (mittfältare/anfallare) - IFK Rättvik
Pontus Nordenfors (mittfältare) - Tellus
Niklas Gifting (mittfältare) - Västerås
Axel Jansson (halv/mittfältare) - Falu BS

Förlängningar
Lucas Dalin - (halv/mittfältare) 

Förluster
Daniel Mossberg (mittfältare) - AIK
Christoffer Fagerström (anfallare) - Bajkal
Philip Åström (anfallare) - Bollnäs
Fredrik Larsson (back) - slutar
Klim Tarasenko (mittfältare) - klubb ej klar

*** *** ***

Fredrik Wiberg2021-04-22 14:30:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy